Kinderprogramma’s van vroeger

Het is altijd leuk om de herinneringen van vroeger terug te halen. Zoals iedereen keek jij wellicht in een bepaalde periode naar een bepaald kinderprogramma en heb je daar ook speciale herinneringen aan. Het is afhankelijk van jouw leeftijd in welke soort kinder serie jij geïnteresseerd bent. Ben je tussen 1985 en 1992 geboren dan denk jij terug aan kinder tv series uit de jaren 90. Voorbeelden zijn The Magic School Bus, Ducktales, Ratjetoe, Geef Nooit Op, Kinderen voor Kinderen, De Mini Playback Show, Scooby Doo, TikTak, OppassenSamSam, Lizzy McGuire, Beugelbekkie, etc.

Echter ben je eerder geboren dan keek jij tv series voor kinderen uit de jaren 80 of uit de jaren 70. Denk bijvoorbeeld aan De Film van Ome Willem, Ren je Rot, Pipo de Clown, Calimero, Beertje Colargol, Peppi en Kokki, Paulus de boskabouter, Sesamstraat, Catweazle, De Fabeltjeskrant, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, Pippi Langkous, Ti-ta- Tovenaar, Barbapapa, Bassie en Adriaan, De Bereboot, Wickie de Viking, De Zevensprong, etc.

Veel van deze kinderprogramma’s ben je wellicht alweer vergeten, maar wanneer je de titel hoort denk je “Oh ja!”. Dat is het doel van deze website. Vond jij bijvoorbeeld de Smurfen of de Muppetshow helemaal te gek of was je meer liefhebber van Barbapapa?

Abi

Abi