Smurfen

Smurfen is van oorspong een Amerikaanse tekenfilm van de Belgische striptekenaar Pierre Culliford over de getekende smurfen. De smurfen zijn een volkje blauwe wezens en dragen een witte broek met een staartje en een witte puntmuts.

Ze hebben een eigen taal waarin een groot aantal woorden wordt vervangen door het woord smurf, de zogenaamde Smurfentaal. Ze wonen met elkaar, exact 101, in hun dorp, bestaande uit grote holle paddenstoelen.

Hun leider is de Grote Smurf, herkenbaar aan zijn rode muts en zijn baard. Hij is ook degene die, dankzij zijn wijsheid en toverkunst, de andere, niet zo snuggere, smurfen redt als die weer eens in moeilijkheden komen.

Hun grote vijand is de tovenaar Gargamel, met zijn kat Azraél die steeds maar weer – en gelukkig altijd tevergeefs – probeert de smurfen te vangen.

Uitgezonden door:

  • VARA vanaf 1982 en vanaf 2008
  • door Kindernet vanaf 1989
  • door RTL4 vanag 1993
  • KETNET 2004
  • door SBS6 in 2008

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Smurfen

Bekijk hieronder trailers, fragmenten, interviews en soms volledige afleveringen van de serie Smurfen. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar onderaan de kleine afbeeldingen van de video's om naar rechts te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Smurfen op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Smurfen? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Smurfen

Smurfen DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Smurfen?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Smurfen YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Smurfen bekijken? Bekijk op YouTube diverse Smurfen filmpjes.

Misschien ook interessant