Rad van Fortuin

Rad van fortuinHet Rad van Fortuin is een dagelijks spelprogramma dat in Nederland werd uitgezonden door RTL4. Het is van oorsprong Amerikaans en is daar bekend onder de naam Wheel of Fortune. Het spelprogramma werd uitgezonden vanaf 1990 begonnen en in 1998 gestopt.

Voormalig RTL 4-programmadirecteur René Oosterman heeft destijds gezegd dat het Rad van Fortuin te weinig kijkers trok en daarom is het Rad van Fortuin uit de programmering van RTL 4 gehaald. In 2006 leek het er even op dat het programma met Van der Togt mogelijk zou terugkeren op televisie, ditmaal bij Talpa. Dit is er uiteindelijk nooit van gekomen.

Toen in 2009 RTL 4 twintig jaar bestond toen keerde het Rad van Fortuin tijdelijk even terug op de buis met Carlo en Leontine.

Wie heeft het Rad van Fortuin gepresenteerd?

In Nederland werd het programma tussen 1990 en 1998 gepresenteerd door Hans van der Togt. Gaston Starreveld deed de begeleiding, je zag hem niet maar hoorde hem wel. In 2009 (oktober en november) was het Rad van Fortuin weer even op televisie om het 20-jarig jubileum van RTL 4 te vieren. Die afleveringen werden gepresenteerd door Carlo Boszhard. En in 2016 was het programma ook nog een keer te zien bij SBS6 en die show werd door André Hazes Jr. gepresenteerd.

Naast dit programma presenteerde Hans van der Togt ook het spelprogramma Woordzoeker. Maar daarna was Hans slechts sporadisch  te zien op televisie. In 2005 deed Hans nog wel mee aan Sterrenslag.  In 2010 vertelde Hans van der Togt in het programma De Wereld Draait Door dat hij geen behoefte had om verder te werken in de televisiewereld.

Wie draaide de bordjes om bij rad van fortuin?

De assistenten waren verantwoordelijk voor het omdraaien van de bordjes. Er zijn meerdere assistenten geweest waaronder Leontine  (Borsato) Ruijters, Patricia Rietveld en Cindy Pielstroom. Leontine Ruijters kwam in 2009 tijdelijk terug om 4 weken lang op zondagavond in nieuwe afleveringen de bordjes te draaien. De Rad van Fortuin afleveringen van SBS 6 had iedere week andere bordendraaiers. Maar vanaf 17 oktober 2016 kwam er een vaste assistente en toen draaide Stephanie Tency elke dag de bordjes om (eigenlijk was het “aantikken” van bordjes want het was touchscreen geworden).

 

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Rad van Fortuin

Bekijk van de serie Rad van Fortuin diverse fragmenten, interviews over de serie, trailers, etc. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Rad van Fortuin op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Rad van Fortuin? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Rad van Fortuin

Rad van Fortuin DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Rad van Fortuin?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Rad van Fortuin YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Rad van Fortuin bekijken? Bekijk op YouTube diverse Rad van Fortuin filmpjes.

Series direct gerelateerd

Populaire programma‘s categorie TV Programma

Misschien ook interessant

4 gedachten over “Rad van Fortuin

  1. Lange tijd geleden aan meegedaan 1995/1996 super gaaf

  2. jaaaaaaaaaaaaaa da was echt iets om nooit maar dan ook nooit meer te vergeten wa gaaaf dat het was … hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *