Doet ie het of doet ie het niet

De tv show -Doet-ie ’t of doet-ie ’t niet- (in februari 1988 begonnen bij de VARA) was een spelprogramma waarbij verschillende candid camera-filmpjes centraal stonden. De kandidaten van de spelshow kregen een reeks filmpjes te zien met ongeveer dezelfde situatie. Het laatste filmpje werd halverwege gestopt en dan werd aan de kandidaten gevraagd of de persoon in het filmpje het wel of niet zou gaan doen. Dus de kandidaten moesten raden: “Doet-ie ’t of doet-ie ’t niet”!? Alle andere spellen in dit programma hadden hetzelfde principe.

Doet ie t of doet ie t nietOorspronkelijk (dus in het 1e seizoen) speelden 3 bekende Nederlanders het spel en de opbrengsten / winst ging dan naar een goed doel. Het bleek echter dat deze opzet niet geschikt was voor een langer termijn en dus werd het programma aangepast. Sinds het 2e seizoen was de formule van het programma iets anders door nu met onbekende kandidaten te spelen. Deze nieuwe opzet is ook in latere seizoenen volgehouden. En ook bij de verhuizing naar RTL bleef het programma hetzelfde ongewijzigd. Pas in 1994 werden wel diverse wijzigingen aangebracht in de opzet van het programma. Zo werd het aantal deelnemers aangepast. Er waren 20 deelnemers met ieder ook 24 supporters op de tribune en het publiek / de supporters mochten ook mee doen met het stemmen. Omdat deze opzet geen groot succes had werd het aantal kandidaten weer terug gebracht tot 2. Uiteindelijk werd in 1997 de laatste aflevering van “Doet ie het of doet ie het niet” uitgezonden.

Doet ie het of doet ie het nietPeter Jan Rens

Het spel is oorspronkelijk bedacht door Peter Jan Rens en verder uitgewerkt door John de Mol. Peter Jan Rens maakte in 1993 een overstap naar de zender RTL4 en toen ging ook deze show met hem mee naar deze omroep.  Het amusementsprogramma “Doet ie ‘t of doet ie ’t niet” is het meest succesvolle programma van Peter Jan Rens. Rens won in 1989 met dit programma de Gouden Televizier-Ring. Een ander zeer succesvol tv optreden van Peter Jan Rens is natuurlijk het kinderprogramma De Grote Meneer Kaktus Show.

 

Themesong Doet ie het of doet ie het niet

Luister naar de intromuziek van Doet ie het of doet ie het niet door te klikken op de afbeelding die je hieronder ziet.

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Doet ie het of doet ie het niet

De op Youtube gevonden video beelden van de tv-serie Doet ie het of doet ie het niet kun je hieronder bekijken. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Geen videos gevonden voor deze serie.

Gebruik de scrollbar onderaan de kleine afbeeldingen van de video's om naar rechts te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Doet ie het of doet ie het niet op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Doet ie het of doet ie het niet? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Doet ie het of doet ie het niet

Doet ie het of doet ie het niet DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Doet ie het of doet ie het niet?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Doet ie het of doet ie het niet YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Doet ie het of doet ie het niet bekijken? Bekijk op YouTube diverse Doet ie het of doet ie het niet filmpjes.

Series direct gerelateerd

Misschien ook interessant