Zoeken

Doet ie het of doet ie het niet

De show -Doet-ie ’t of doet-ie ’t niet- (in februari 1988 begonnen bij de VARA) was een spelprogramma waarbij verschillende candid camera-filmpjes centraal stonden. Het spel is oorspronkelijk bedacht door Peter Jan Rens en verder uitgewerkt door John de Mol. In 1993 met de overstap van Peter Jan Rens naar RTL4 ging ook dit programma met hem mee. De laatste aflevering is in 1997 uitgezonden. In de spelshow werd eerst een serie filmpjes met dezelfde situatie getoond, waarna één filmpje halverwege werd stopgezet. Aan de kandidaten werd vervolgens gevraagd over de persoon in het filmpje: “Doet-ie ’t of doet-ie ’t niet”. Deze vraag werd ook gesteld bij andere spellen in het programma.

In het eerste seizoen waren het per show drie bekende Nederlanders die voor een goed doel streden. Echter bleek deze formule op de langere termijn niet ging werken. Vanaf het tweede seizoen was het programma daarom ook wat aangepast en deden alleen onbekende kandidaten mee.

In het eerste seizoen bij RTL blijft het programma ongewijzigd. In 1994 waren er echter veel wijzigingen. Zo doen er dan 20 deelnemers mee met elk 24 supporters op de tribune. Het gehele publiek doet zo mee met het stemmen bij de filmpjes. De twee teams met de meeste juiste antwoorden strijden uiteindelijk tegen elkaar in een finale. Dit concept blijkt echter niet zo succesvol. Hierop wordt het aantal kandidaten tot twee teruggedrongen met elk drie supporters. Zij kunnen bij de filmpjes extra geld voor “hun” kandidaat verdienen. Dit blijkt veel beter aan te slaan.

Themesong Doet ie het of doet ie het niet

Hieronder de themesong / intromuziek / leader / themalied van deze TV serie.

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Doet ie het of doet ie het niet

Bekijk hieronder trailers, fragmenten, interviews en soms volledige afleveringen van de serie Doet ie het of doet ie het niet. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.


 

Gebruik de scrollbar onderaan de kleine afbeeldingen van de video's om naar rechts te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Doet ie het of doet ie het niet op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Doet ie het of doet ie het niet? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Doet ie het of doet ie het niet

Doet ie het of doet ie het niet DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Doet ie het of doet ie het niet?

Doet ie het of doet ie het niet YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Doet ie het of doet ie het niet bekijken? Bekijk op YouTube diverse Doet ie het of doet ie het niet filmpjes.

Gerelateerd

Wat vind jij van Doet ie het of doet ie het niet? Laat je reactie achter!

Reacties