Sterrenshow

Uitgebracht op N/A met acteurs: Willem Ruis (imdb cijfer: N/A)

De Sterrenshow was een quizprogramma dat destijds van 1984 tot 1986 door de VARA werd uitgezonden. Het programma werd gepresenteerd door Willem Ruis, tevens was hij ook grotendeels de bedenker van de show. Deze mega show werd voor het eerst op 29 december 1984 uitgezonden.

sterrenshowDe VARA had bedacht om de show door heel Nederland live vanuit een grote tent live uit te zenden. Willem Ruis zag daar oorspronkelijk niet veel in, maar besloot toch om het te gaan proberen. Hij kreeg de kans om het programma verder geheel naar eigen hand te zetten en kreeg daarbij ook een groot budget om dit uit te voeren. De show was een groot door Nederland reizend tv-programma. De grote tent stond elke week ergens anders in Nederland. Als kijker kon je ook prijzen winnen als je loten had gekocht. De opbrengst van deze verkoop van loten ging uiteindelijk naar het goede doel, de stichting Humanitas.

Rondreizen met circustent

Het tv programma was voor de VARA en voor Willem Ruis wel pittig. Door het rondreizen met de circustent en de show-materialen hoopte de omroep in heel Nederland tegelijk ook nieuwe leden te kunnen werven. Het rondreizen met de grote tent, het op- en afbouwen en het organiseren van de Live uitzendingen was allemaal zeer kostbaar en arbeidsintensief. Daar kwam nog bij dat het eigenlijk nauwelijks nieuwe leden opleverde. Het was zelfs zo erg dat de VARA er bijna aan failliet ging. Op het moment dat in 1986 de kijkcijfers omlaag gingen toen maakte de VARA snel een einde aan de Ruis Sterrenshow.

Het spelverloop van de Sterrenshow was best simpel. Koppels konden zich opgeven met een artistieke wens. Dat kon een danser of bijvoorbeeld een goochelaar zijn. Daarbij was niets te gek. Elke show bestond uit drie wensen. Na drie optredens mocht het publiek in de tent kiezen welke koppels doorgingen en welk koppel zou afvallen. De overblijvers speelden de “dozenronde”.

Willem Ruis

Willem Ruis in 1976
Willem Ruis op 21 oktober 1976 TV-serie Pleisterkade van KRO

Willem Ruis (geboren op 29 maart 1945 in Dénia in Spanje). had een bijzondere en snelle carrière maar overleed ook op een veel te jonge leeftijd. Willem Ruis begint zijn televisie loopbaan bij de KRO in 1976. Bij de KRO presenteerde hij de Willem Ruis Show. Voor een mega bedrag van 300.000 gulden (dit leidde zelfs tot Kamervragen) werd Ruis overgenomen door de VARA in 1981. Bij de VARA presenteerde hij de Willem Ruis Lottoshow, Vijf tegen vijf en de voorgenoemde Sterrenshow. De Lotto Show werd In 1984 beëindigd door de VARA en zij kwamen toen met het idee voor de Sterrenshow. Enkele maanden nadat in 1986 de VARA de stekker trok uit de Sterrenshow overleed Willem Ruis. Op 4 augustus 1986 kreeg Ruis een hartaanval terwijl hij op vakantie was in Spanje. Hij was nog erg jong en populair en zodoende was nagenoeg heel Nederland geschokt over dit nieuws.

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Sterrenshow

Mis geen enkel moment van de populaire tv-serie Sterrenshow. Soms kun je volledige afleveringen bekijken of leuke fragmenten. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Sterrenshow op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Sterrenshow? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Sterrenshow

Sterrenshow DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Sterrenshow?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Sterrenshow YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Sterrenshow bekijken? Bekijk op YouTube diverse Sterrenshow filmpjes.

Series direct gerelateerd

Populaire programma‘s categorie TV Programma

Misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *