5 tegen 5

5 tegen 5, van oorsprong gebaseerd op het Amerikaanse format Family Feud speelden twee teams van vijf spelers tegen elkaar. Dit door het beantwoorden van vragen die gebaseerd waren op onderzoek onder de bevolking van Nederland.

Aan de kandidaten werd de vraag gesteld om in te schatten hoe de meerderheid van Nederland daarover dacht. Om de ronde te winnen, moest er 100% gescoord worden. Daarbij was het mogelijk om zelf de vraag te houden of weg te geven aan de tegenstander.

Het spel werd oorspronkelijk gepresenteerd door Willem Ruis. In 1992 werd het programma in 1992 nieuw leven ingeblazen bij de Vara, waarbij Peter Jan Rens de presentator was. In hetzelfde jaar ging hij echter naar RTL 4 en nam daarbij ook het programma mee. In 1998 is RTL 4 gestopt met het uitzenden van het programma, vanwege problemen met de de formatrechten.

In 2005 bij het van start gaan van Talpa werd deze formule nog een keer van stal gehaald. De presentatie werd dit keer gedaan door Gordon en Winston Gerschtanowitz.

Ook het huidige programma Wat vindt Nederland?, alhoewel anders van opzet, is gebaseerd op het zelfde format van wat de gemiddelde Nederlander ergens van vindt.

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van 5 tegen 5

De op Youtube gevonden video beelden van de tv-serie 5 tegen 5 kun je hieronder bekijken. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

5 tegen 5 op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over 5 tegen 5? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: 5 tegen 5

5 tegen 5 DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van 5 tegen 5?

Tegen De Sterren Op - Seizoen 5 (DVD)
Tegen De Sterren Op - Seizoen 5 (DVD) (Films en series)
Tegen de Sterren op is een zeer succesvol, Vlaams, komisch televisieprogramma. In de reeks worden diverse bekende televisiegezichten geparodieerd....
3133Films & Series


€ 15,99
Toon product
koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

5 tegen 5 YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van 5 tegen 5 bekijken? Bekijk op YouTube diverse 5 tegen 5 filmpjes.

Populaire programma‘s categorie

Misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *