Kinderen van de Zeekraaibaai

Kinderen van de zeekraaibaaiDe serie Kinderen van de Zeekraaibaai is geschreven door Astrid Lindgren (vooral bekend van Pippi Langkous) onder de oorspronkelijke titel: Vi på Saltkråkan (naar het Nederlands vertaald is dat: “Wij op Zeekraai”). Ze schreef het verhaal eerst voor de Zweedse televisie en pas na de serie maakte ze er een boek van. De Zeekraai / Zeekraaibaai betreft een klein eiland in de buurt van Stockholm. Het eiland trekt iedere zomer veel en verschillende toeristen waaronder ook het gezin Melkersson. Familie Melkersson bestaat uit vader (Melker Melkersson gespeeld door acteur Torsten Lilliecrona) en zijn 4 kinderen: dochter Malin (de oudste), zoon Johan, zoon Niklas en zoon Pelle (de jongste). Zij huren een vakantiehuisje dat wel wat onderhoud mag ontvangen maar familie Melkersson is niet heel handig met klussen. De kinderen hebben iedere zomer veel plezier met het verkennen van het eiland, vissen, lekker zwemmen en varen. Pa is schrijver en als hij niet bezig is met het opknappen van het huisje dan probeert hij te schrijven.

De VARA zond de serie uit tussen september 1972 en maart 1973. De serie Kinderen van de Zeekraaibaai had ook nog andere namen zoals in Zweden was het bekend onder de titel Vi på Saltkråkan, in België werd het De kinderen van de Zoutkreek genoemd en de DVD film kreeg de titel Samen op het eiland Zeekraai.

Dankzij het succes van de door Astrid Lindgren geschreven serie (oorspronkelijke titel Vi på Saltkråkan) volgden er 4 speelfilms (tussen 1964 en 1967) over de opgroeiende kinderen van het eiland Zeekraaibaai. De laatste en vierde film “Skrållan, Gemenerik en Knorrepot” werd als serie uitgezonden op de Nederlandse televisie in 1970.

Kinderen van de zeekraaibaai familie

 

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Kinderen van de Zeekraaibaai

Krijg een voorproefje van de actie en avontuur in de wereld van Kinderen van de Zeekraaibaai. Bekijk onder andere trailers! Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Kinderen van de Zeekraaibaai op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Kinderen van de Zeekraaibaai? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Kinderen van de Zeekraaibaai

Kinderen van de Zeekraaibaai DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Kinderen van de Zeekraaibaai?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Kinderen van de Zeekraaibaai YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Kinderen van de Zeekraaibaai bekijken? Bekijk op YouTube diverse Kinderen van de Zeekraaibaai filmpjes.

Series direct gerelateerd

Populaire programma‘s categorie Kinderseries

Misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *