Pippi Langkous

De serie Pippi Langkous is gebaseerd op de boeken van Astrid Lindgren en werd grotendeels opgenomen in Zweden. De NOS zond deze televisieserie voor het eerst uit in 1972 in Nederland. De actrice Inger Nilsson speelde de rol van Pippi Langkous. Pär Sundberg speelde de rol van Tommy Settergren en Maria Persson die van Annika Settergren. In plaats van ondertiteling werden de stemmen ingesproken door Nederlanders. De actrice Paula Majoor sprak de Nederlandse stem in van Pippi, Ida Bons deed de stem van Annika, Trudy Libosan de stem van Tommy (Thomas) en Paul van Gorcum deed de stem van Efraïm Langkous, de vader van Pippi.

Veel gestelde vragen

  • Hoe heet Pippi Langkous in het Zweeds?
    De naam Pippi Langkous is in het Zweeds: Pippi Långstrump. Ondanks het succes van deze kinderserie is de naam Pippi in Nederland zeer zeldzaam en uniek. Echter de naam Pip komt wel vaker voor (tussen 2017 en 2022 hebben 554 meisjes de naam Pip gekregen – bron: SVB).
  • Wie is de vader van Pippi Langkous?
    De vader van Pippi Langkous is Efraïm Langkous volgens de boeken van Astrid Lindgren. De acteur Beppe Wolgers speelde de vader van Pippi in de tv serie en in de films over Pippi Langkous in de jaren 60 en 70.

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Pippi Langkous

Bekijk van de serie Pippi Langkous diverse fragmenten, interviews over de serie, trailers, etc. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar onderaan de kleine afbeeldingen van de video's om naar rechts te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Pippi Langkous op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Pippi Langkous? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Pippi Langkous

Pippi Langkous DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Pippi Langkous?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Pippi Langkous YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Pippi Langkous bekijken? Bekijk op YouTube diverse Pippi Langkous filmpjes.

Series direct gerelateerd

Misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *