Bassie en Adriaan

Uitgebracht op 10 Jan 1978 met acteurs: Bas van Toor, Aad van Toor, Jaap Stobbe, Johan Sirag (imdb cijfer: 7.3)

Bassie en Adriaan is een Nederlandse kindertelevisie serie over een clown en een acrobaat. Even voor de duidelijkheid: Bassie is daarbij de clown met clownspak en ronde rode neus. Adriaan is de acrobaat en hij is te herkennen aan een paars/blauw blouse met ruches. Samen met robot Robin en hond Lara beleven ze vele avonturen. Telkens krijgen ze het aan de stok met boeven als BB, de Baron en Vlugge Japie. Bas van Toor speelt Bassie de clown en Aad van Toor speelt Adriaan de acrobaat.

Bassie en AdriaanDe serie is uitgezonden door de TROS van 10 januari 1978 tot 8 september 1995. En in het echt zijn Bassie (Bas van Toor) en Adriaan (Aad van Toor) broers en ze bleven tot op hoge leeftijd deze rollen spelen tijdens live optredens en dergelijke. Naast de serie zijn er vele films uitgebracht.

Regelmatig worden de afleveringen van Bassie & Adriaan nog uitgezonden en dan kunnen de kinderen van nu genieten van onder andere De Geheimzinnige Opdracht (reis door Europa, uit 1992) en De reis vol verrassingen (reis door Amerika, uit 1994).

 

Thema lied

Het is nog knap lastig om het origineel te vinden van het thema lied van Bassie en Adriaan. Het is een flinke rage voor buitenlanders om op de karaoke versie van the theme song Bassie and Adriaan te proberen Nederlands mee te zingen. Op Youtube staat het vol met deze grappige pogingen. Maar het is hierdoor bijna niet meer mogelijk om de originele intro versie te vinden.

Bassie en Adriaan leeftijd

Aad van Toor (volledige naam: Adriaan Gerard van Toor) is geboren in Maassluis op 30 oktober 1942. Zijn leeftijd is op het moment van schrijven (februari 2018) dus 75 jaar oud. Zijn broer Bastiaan van Toor is 7 jaar eerder ook in Maassluis geboren, namelijk op 17 september 1935. De leeftijd van Bassie is daarom op dit moment 82 jaar oud. De leeftijden zullen natuurlijk anders zijn wanneer je dit in bijvoorbeeld 2021 leest. Ook zijn Bassie en Adriaan beiden gewoon nog in leven en niet dood (zoals sommige mensen denken).

The Crocksons

Nederland leerde Aad en Bas eerst kennen als The Crocksons in de Rudy Carrell Show. De broers van Toor traden verschillende keren op in het programma van Rudi en deden dan verschillende grappen en stunts.

 

Themesong Bassie en Adriaan

Op de afbeelding hieronder kun je klikken om de leader van Bassie en Adriaan te zien.

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Bassie en Adriaan

Leuke fragmenten, soms bloopers, afleveringen, trailers, gesprekken en dergelijke kun je bekijken (met betrekking tot Bassie en Adriaan). Veel plezier! Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Geen videos gevonden voor deze serie.

Gebruik de scrollbar onderaan de kleine afbeeldingen van de video's om naar rechts te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Bassie en Adriaan op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Bassie en Adriaan? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Bassie en Adriaan

Bassie en Adriaan DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Bassie en Adriaan?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Bassie en Adriaan YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Bassie en Adriaan bekijken? Bekijk op YouTube diverse Bassie en Adriaan filmpjes.

Misschien ook interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *