Zoeken

Winnie the Pooh / Winnie de poeh

Amerikaanse Walt Disney tekenfilm TV serie over Winnie the Poeh. Het verhaal is eigenlijk al heel oud en stamt uit het begin van de 20ste eeuw. Winnie the Poeh heeft ook daadwerkelijk in het echt ook bestaand. Een soldaat, die op dat moment in Canada woonde kocht een jonge beer van een jager en nam deze mee naar Londen. Toen hij echter weer werd uitgezonden, kon hij de beer niet meenemen en schonk hij de beer aan de dierentuin. De beer die Winnie heette werd daarna een populaire beer en was dan ook het lievelingetje van het publiek. En dus ook de zoon van A.A. Milne. De zoon van Christopher Robin was zo dol op deze beer dat hij zijn eigen zoon ook vernoemde naar Winnie. In 1926 publiceerde A.A. Milne het eerste verhaal over Winnie de Poeh.

Winnie de Poeh, in het Engels ook wel Winnie the Pooh genoemd is een personage uit de reeks verhalen van A.A. Milne. Samen met Janneman Robinson, Knorretje, Teigetje, Kanga, Roe, Iejoor, Konijn, Graver en Uil beleven ze de de gekste avonturen. Als de avonturen uit de hand lopen moet Christopher Robin hun uit deze benarde situaties redden.

Poeh-Beer, zoals hij ook wel genoemd wordt is dol op honing en heeft volgens zichzelf een klein verstand.

De serie is door meerdere zenders uitgezonden. Bijvoorbeeld door de de NCRV in 1986 en 1992, door RTL in 1997 en KINDERNET in 1998.

Songtekst

Ik heb weer zo’n zin
Ik wil naar buiten
Ik moet naar m’n vriendje toe
Hij is rond en hij is wollig
Hij is koddig en lollig

Die Poeh-beer, Winnie de Poeh-beer
Altijd plezier, achter de honing aan
Poeh-beer, jij bent geweldig
Pompompomtiedeldom
Poeh gaat een boogje om

Ongeacht welk gevaar
Blijven we bij elkaar
Wij gaan voor jou door het vuur
Soms ben je alleen
Er is niemand thuis
Dan zoek je een vriend op
Dat is er maar één, dat is

Poeh-beer, Winnie de Poeh-beer
Waar je ook gaat
Neem hem toch met je mee
Poeh-beer, jij en ik samen
Ik wordt nooit moe
Met mijn berenvriend Winnie de Poeh

Themesong Winnie the Pooh / Winnie de poeh

Klik hieronder op de afbeelding om de themesong / intromuziek / leader / themalied van deze TV serie te bekijken.

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Winnie the Pooh / Winnie de poeh

Bekijk hieronder trailers, fragmenten, interviews en soms volledige afleveringen van de serie Winnie the Pooh / Winnie de poeh. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar onderaan de kleine afbeeldingen van de video's om naar rechts te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Winnie the Pooh / Winnie de poeh op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Winnie the Pooh / Winnie de poeh? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Winnie the Pooh / Winnie de poeh

Winnie the Pooh / Winnie de poeh DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Winnie the Pooh / Winnie de poeh?

koop DVD/Blu ray

Winnie the Pooh / Winnie de poeh YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Winnie the Pooh / Winnie de poeh bekijken? Bekijk op YouTube diverse Winnie the Pooh / Winnie de poeh filmpjes.

Gerelateerd

Wat vind jij van Winnie the Pooh / Winnie de poeh? Laat je reactie achter!

Reacties