Big Brother

Uitgebracht op 05 Jul 2000 met acteurs: Julie Chen Moonves, Clayton Halsey, Phil Proctor (imdb cijfer: 5.4)

Big BrotherHet Nederlands televisieprogramma en televisieshit Big Brother werd in 1999 voor het eerst uitgezonden en was uniek in zijn soort (reallifesoap). Thuis keken wij naar een groep mensen die bijna 100 dagen in een huis woonden dat vol zat met camera’s. De camera’s filmden elke seconde van het uur en alle uren van de dag. We zagen in Big Brother mensen afwassen, koken, praten, ruzie maken, discussiëren, verliefd worden en zelfs vrijen. Het was eigenlijk hele saaie televisie maar toch keken meer dan 1,5 miljoen mensen gemiddeld naar iedere aflevering. Daarnaast kon je de live beelden zien via internet.

Winnaar eerste Big Brother

Winnaar eerste Big BrotherDe winnaar van het 1e seizoen (Big Brother 1999) was Bart Spring in ’t Veld (geboren op 18 september 1976 en tijdens Big Brother was hij 22 jaar), op dit moment houdt hij zich bezig met journalistiek. Dat hij won dat was best bijzonder omdat hij vanwege het wegstemmen van Sabine Wendel mogelijk zelf vrijwillig zou willen opstappen. Bart en Sabine hadden een relatie in het Big Brother huis en daar stoorden de andere bewoners zich aan. Het was echter Sabine die net iets meer tegenstemmen kreeg en zodoende mocht Bart blijven. Tot en met 2014 schreef Bart wekelijks over het Nederlands voetbalelftal maar na 2014 is het stil rondom Bart.

De meest beroemde deelnemers was toch wel Ruud Benard, de knuffel beer. Ruud was bekend om 2 uitspraken. Zo zei hij vaak tegen de andere deelnemers “even lekker knuffelen” en “Laat je niet gek maken”. Iedereen had verwacht dat Ruud zou winnen, maar hij werd uiteindelijk 2e.

Als eerste werd Martin weggestemd, hij had de dubieuze eer om de allereerste bewoner te zijn die het BigBrother huis weer mocht verlaten. De reden was waarschijnlijk dat mensen thuis hem kwalijk namen dat hij dacht dat Bart een homo was. Hij zei hier later over: “Ik werd helaas afgeschilderd als de jaloerse derde die achter Sabina aanliep.”.

Ontstaan van Big Brother

Het programma is bedacht tijdens een brainstorm sessie in 1997 waar John de Mol, Paul Römer, Patrick Scholtze en Bart Römerbij aanwezig waren. Eerdere namen van dit programma waren Project X en daarna De Gouden Kooi. De naam Big Brother is een afgeleide van de beroemde uitspraak “Big brother is watching you” uit het boek van de Engelse schrijver George Orwell. De Gouden Kooi was een soortgelijk maar ander programma dat later ook is uitgezonden. Later volgde nog veel meer reallifesoaps zoals De Gouden Kooi, De Bus, 7 plagen, Utopia, etc.

Big Sister

Deelneemster Sabine Wendel heeft Big Brother niet helemaal positief ervaren. In interviews geeft ze aan geen spijt te hebben van haar deelname maar met de huidige kennis zou ze er nooit aan hebben meegedaan. Het zit haar onder andere dwars dat haar intieme momenten met Bart nog steeds overal te zien zijn. Ze heeft daarom een boek geschreven over haar ervaringen met de titel Big Sister: bestel het Boek over ervaringen bij Big Brother bij Bol.com.

Big Brother 2021

Tijdens de 2e lockdown vanwege Corona start RTL4 een nieuw seizoen van Big Brother. In 2021 kunnen kijkers genieten van de dagelijkse bezigheden van 8 bewoners opgesloten in een huis. Het is in dit nieuwe seizoen een stuk prettiger wonen vergeleken met 1999. Zo kunnen bewoners nu gebruik maken van een jacuzzi, is de woning luxer ingericht en is er meer ruimte.

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Big Brother

Hieronder kun je fragementen, trailers, gehele afleveringen zien van de tv serie Big Brother. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar onderaan de kleine afbeeldingen van de video's om naar rechts te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Big Brother op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Big Brother? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Big Brother

Big Brother DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Big Brother?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan Big Brother

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie Big Brother (uitgebracht op: 05 Jul 2000).

Big Brother

Big Brother YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Big Brother bekijken? Bekijk op YouTube diverse Big Brother filmpjes.

Series direct gerelateerd

Misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *