Dagboek van een Herdershond

Uitgebracht op 16 Jan 1978 met acteurs: Jo De Meyere, Kees Brusse, Mart Gevers (imdb cijfer: 7.4)

Dagboek van een herdershondDe serie Dagboek van een Herdershond was zeer populair in Nederland. Deze serie van de KRO speelt zich af in het jaar 1914 in de plaats Geleen. De jonge kapelaan Erik Odekerke komt hier zijn eerste parochieplaats binnenfietsen en vervolgens glorieus onderuit gaat met zijn fiets. Kapelaan Odekerke is sociaal bewogen maar ook naïef en onhandig en deze eigenschappen botsen met zijn omgeving.

Bij het 85 jarig bestaan van de KRO heeft de omroep een vraag voorgelegd aan haar leden. De KRO vroeg hen welke programma’s zij nog eens zouden willen zien. Hier is een top 10 uit gekomen met op de eerste plaats: Dagboek van een Herdershond. Je kunt online gratis de 1e aflevering kijken van deze tv serie via de NPO-site. Bekijk gratis de eerste aflevering van Dagboek van een Herdershond. Deze klassieker werd uitgezonden tussen 16 januari 1978 en 29 januari 1980.

Cast

Er zat in deze televisieserie ook een geweldige cast. Diverse bekende namen deden mee waaronder Jo De Meyer, Kees Brusse (alleen te horen als stem van de engelbewaarder), Bruni Heinke, Rudi Falkenhagen (o.a. de Fabriek), John Leddy (o.a. van Zeg eens Aaaa, Renée Soutendijk, Peter Römer (zoon van Piet Römer [2 april 1928 – 17 januari 2012]) en Joop Doderer (bekend van Swiebertje).

Leuk feitje over de serie

Er is nog een bijzonder en leuk feitje. Het gaat om Ko van Dijk jr. die in het eerste seizoen de rol speelde van Nicolaas Bonte (“mens”). Helaas overleed hij terwijl de opnames voor het tweede seizoen waren begonnen. Regisseur Willy van Hemert vond het niet gepast om Nicolaas Bonte in het tweede seizoen door een hele andere acteur te laten spelen. Daarom besloot hij om het script te herschrijven zodat Nicolaas Bonte geen onderdeel meer was van de verhaallijn. Voor de toen nog jonge actrice Renée Soutendijk bood Dagboek van een Herdershond een mooie kans.

Is Dagboek van een Herdershond op Netflix?

De serie Dagboek van een Herdershond is op dit moment niet te zien op Netflix, niet op Videoland / Disney+ / Prime en ook niet op NPO start. Het zou wel erg leuk zijn wanneer één van deze streamingdiensten deze Nederlandse serie van vroeger opneemt in hun assortiment. Wel kun je fragmenten uit deze oude serie zien op Youtube (zie onder). Ook zijn afleveringen en / of de volledige serie te koop in de vorm van een DVD (zie hieronder diverse mogelijkheden).

Musical Dagboek van een Herdershond

dagboek van een herdershond live musicalAlbert Verlinde heeft in 2022 een musical versie gemaakt van deze bekende televisieserie met hoofdrollen voor Joes Brauers en Angela Schijf. Het plan was om deze musical ook in 2023 uit te laten voeren. Echter werd besloten dat dit vanwege de hoge kosten niet verstandig was. Wel werd de musical “Dagboek van een Herdershond Live” op 3 september in 2023 live uitgezonden op de televisie. Deze live registratie is op dit moment (september 2023) nog te zien via NPO Start.

 

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Dagboek van een Herdershond

Wil je meer weten over de acteurs en actrices in Dagboek van een Herdershond? Tussen de video's ook voor interviews. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Dagboek van een Herdershond op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Dagboek van een Herdershond? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Dagboek van een Herdershond

Dagboek van een Herdershond DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Dagboek van een Herdershond?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan Dagboek van een Herdershond

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie Dagboek van een Herdershond (uitgebracht op: 16 Jan 1978).

Dagboek van een Herdershond

Dagboek van een Herdershond YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Dagboek van een Herdershond bekijken? Bekijk op YouTube diverse Dagboek van een Herdershond filmpjes.

Series direct gerelateerd

Populaire programma‘s categorie Nederlandse TV Series

Misschien ook interessant