Onderweg naar Morgen

De televisieserie “Onderweg naar Morgen” (in het kort ONM) is een Nederlandstalige soap die tussen 1994 en 2011 op de televisie te zien was. Meerdere omroepen zonden deze serie uit waaronder door Veronica, de TROS, Yorin en later ook door BNN. De verhalen van ONM vonden in het begin plaats in een niet bestaand fictief dorp. Later ging de serie over naar Amsterdam als thuisbasis. Een andere overgang in ONM was dat de families Couwenberg en Reitsema in het begin de “hoofdrol” hadden en later ging dit over naar de families Klein en Luzack waar dus meer de nadruk op kwam liggen. Onderweg naar Morgen is niet de eerste Nederlandse soap, dat was Goede Tijden Slechte Tijden van de omroep RTL. Vanwege het succes van GTST wilde de publieke omroepen ook iets soortgelijks doen en zodoende gingen ze allemaal nadenken over een goede concurrerende Nederlandse soap. Al snel kwam Medisch Centrum West op de televisie. En later volgde Onder weg naar Morgen.

ONM

Waarom werd de oorspronkelijke titel van de serie Onderweg naar Morgen omgezet naar de korte variant ONM? De titel werd in het 12e seizoen gewijzigd naar ONM. Dit werd gedaan om de serie een meer jong en snel imago te geven. Helaas werden om dezelfde reden ook oudere meer ervaren acteurs omgewisseld voor jongere acteurs. Zodoende zagen fans Pauline van Rhenen, Hidde Maas en Dominique van Vliet uit de serie verdwijnen.

Vele verschillende leaders van Onderweg naar Morgen

Vanaf het moment dat Onderweg naar Morgen (ONM) te zien was op tv werden er vele verschillende leaders (openingsfilmpjes, introductie filmpjes) gemaakt voor de serie. Dit kwam met name vanwege het steeds veranderen van strategie en zender (verjongen, nieuwe verhaallijnen, etc.). De 1e leader was herkenbaar aan de opzet in glas-in-lood waar je per venster verschillende fragmenten uit afleveringen te zien kreeg. Dit intro werd gebruikt vanaf het 1e seizoen tot de 1e helft van seizoen 2, dus tussen 1994 en 1995. Er werd, na een jaar Onderweg naar Morgen, besloten om een nieuwe leader te maken omdat de producenten de glas in lood versie te truttig vonden. In de nieuwe intro zagen we de hoofdpersonages voorbij komen in meer moderne en in beeld schuivende blokjes. Deze opening werd lang gebruikt, ongeveer 2,5 seizoenen en dus tussen 1995 en 1997. Daarna volgden nog vele veranderingen. De meest herkenbare opening was vermoedelijk die van seizoen 8. Deze leader sloot af met een witte stenen vloer en dan kwam een zeepblokje in beeld en daar stonden O N M (= Onderweg naar Morgen) op. Deze opening was ook heel lang te zien, 4 seizoenen. De kans is dus klein dat je bij het zien van 1 van de leaders een kleine flashback voelt.

Opmerkelijke rollen in Onderweg naar Morgen

We hebben in Onderweg naar Morgen veel bijzondere personages voorbij zien komen. Ook zijn diverse mensen bekend geworden dankzij ONM. We zetten een aantal opmerkelijke rollen op een rijtje.

Nikki Plessen als Lizzy Vehmeijer ONM Nikkie Plessen, inmiddels succesvol zakenvrouw en lifestyledeskundige in RTL Boulevard, werd bekend dankzij ONM in de rol van Lizzy Vehmeijer.
Jasmine Sendar ONM Ook Jasmine Sendar werd bekend mede dankzij ONM (ook dankzij de rol van Bibi Zuidgeest in de soap Goudkust). Ze speelde de rol van Kyra Isarin, verpleegkundige en bezig met haar co-schappen.
Tanja Jess Marjolein Curie onderweg naar morgen Een opmerkelijke switch werd gedaan door Tanja Jess die heel bekend was van haar rol als Bowien Galema in GTST. Zij dook kort na haar vertrek in GTST op in Onderweg Naar Morgen als Marjolein Curie. Deze rol was zeer opmerkelijk omdat zij in haar rol een opvallende eye patch droeg (zoals piraten dat ook hebben).

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Onderweg naar Morgen

Mis geen enkel moment van de populaire tv-serie Onderweg naar Morgen. Soms kun je volledige afleveringen bekijken of leuke fragmenten. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Onderweg naar Morgen op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Onderweg naar Morgen? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Onderweg naar Morgen

Onderweg naar Morgen DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Onderweg naar Morgen?

Onderweg naar Morgen - Seizoen 1 (12DVD)
Onderweg naar Morgen - Seizoen 1 (12DVD) (Films en series)
Het eerste seizoen van de mateloos populaire soapserie Onderweg naar Morgen, die op zijn hoogtepunt bijna een miljoen kijkers trok. In het eerst seizoen draait alles nog om de families Reitsema en Cou...
3133Films & Series
53445Dvd
53483Drama


€ 229,99
Toon product
koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Onderweg naar Morgen YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Onderweg naar Morgen bekijken? Bekijk op YouTube diverse Onderweg naar Morgen filmpjes.

Series direct gerelateerd

Populaire programma‘s categorie Nederlandse TV Series

Misschien ook interessant