Spijkerhoek

Uitgebracht op 04 Jan 1989 met acteurs: Hidde Maas, Michiel Kerbosch, Adrienne Kleiweg (imdb cijfer: 7.0)

De Nederlandse dramaserie Spijkerhoek was te zien bij de omroep Veronica vanaf 1989 tot 1990. Vanaf 1990 werd het 3e seizoen van Spijkerhoek uitgezonden door de commerciële omroep RTL 4. Spijkerhoek was een echte kijkcijferhit dankzij meer dan twee miljoen wekelijkse kijkers. Ook is de carrière van diverse acteurs en actrices van start gegaan dankzij deze serie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Michiel Kerbosch, Patty Starrenburg, Manouk van der Meulen, Cynthia Abma, Bart Römer, etc.

Er waren bij Spijkerhoek ook veel opnames buiten en hierbij vormde het historische Amersfoort de achtergrond. In seizoen 3 en 4 zagen we voornamelijk de drukke weg in Bussum en de openbare bibliotheek in Bussum. In de seizoenen 5 en 6 zagen Amersfoort weer terug.

 

Popgroep Shift

De Nederlandse Popgroep kreeg dankzij de televisieserie Spijkerhoek veel bekendheid. De groep Shift werd in 1986 opgericht met zangeres Sophia Wezer en John Ewbank (nu zeer bekend van de songs van Marco Borsato) als tekstschrijver. In 1989 ging de band figureren in de serie waarbij Patty Starrenburg (rol van Mary-Lou van Stenis) onderdeel werd van de band. De single “Wonderful” van Shift bereikte de 2e plaats in de Top 40. Shift nam in 1990 zelfs deel aan het Nationaal Songfestival.

 

 

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Spijkerhoek

Wil je meer weten over de acteurs en actrices in Spijkerhoek? Tussen de video's ook voor interviews. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Spijkerhoek op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Spijkerhoek? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Spijkerhoek

Spijkerhoek DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Spijkerhoek?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan Spijkerhoek

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie Spijkerhoek (uitgebracht op: 04 Jan 1989).

Spijkerhoek

Spijkerhoek YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Spijkerhoek bekijken? Bekijk op YouTube diverse Spijkerhoek filmpjes.

Populaire programma‘s categorie Nederlandse TV Series

Misschien ook interessant