de Film van ome Willem

Uitgebracht op 16 Jan 1974 met acteurs: Harry Mooten, Edwin Rutten, Frank Noya (imdb cijfer: 7.0)

de film van ome willemEen heel leuk kinderprogramma waar ik zelf ook naar heb gekeken dat is De Film van Ome Willem. Deze serie werd uitgezonden door de VARA tussen 1974 en 1989. In elke aflevering kleine verhalen en liedjes. Hoofdpersoon was natuurlijk Ome Willem (gespeeld door Edwin Rutten) die altijd uitbundig de studio binnenkwam waar ook fysiek vele kinderen aanwezig waren (in één aflevering stelt een kindje Ome Willem de vraag of ze / hij naar het toilet mag). In iedere aflevering ontving Ome Willem diverse tekeningen van de kinderen en begroette hij zijn geitenbreiers. Daarna was het tijd voor het bekende openingslied en dit zong Ome Willem terwijl hij achter zijn drumstel zat. De geitenbreiers begeleidde hem op andere instrumenten (waaronder de piano). Het liedje begon altijd met: Luister even wat ik vraag? en in het liedje altijd de vieze vraag: Lust je ook een broodje poep? waarna iedereen hard terug riep “NEeeeeee!”. Een andere beroemde uitspraak van deze serie is natuurlijk “Joepie de Poepie”.

In iedere aflevering waren er naast Ome Willem ook altijd de acteurs Aart Staartjes (Toon), Jennifer Willems (Teun) en Pieke Dassen (August) te zien. Wat niet veel mensen weten is dat Aart Staartjes (ook bekend van Sesamstraat) tevens producent en regisseur van het kinderprogramma was.

Fans konden recentelijk (2010) nog genieten van Edwin Rutten in de serie Goede tijden, slechte tijden. Hij mocht daar een minder plezierig personage spelen, namelijk de bedrieger Rutger Goedhart.

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van de Film van ome Willem

Bekijk van de serie de Film van ome Willem diverse fragmenten, interviews over de serie, trailers, etc. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

de Film van ome Willem op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over de Film van ome Willem? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: de Film van ome Willem

de Film van ome Willem DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van de Film van ome Willem?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan de Film van ome Willem

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie de Film van ome Willem (uitgebracht op: 16 Jan 1974).

de Film van ome Willem

de Film van ome Willem YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van de Film van ome Willem bekijken? Bekijk op YouTube diverse de Film van ome Willem filmpjes.

Songtekst / Lyrics de Film van ome Willem

Luister even wat ik vraag
Luister wat ik vraag vandaag
Zeg maar ja of zeg maar nee, doe maar mee

Luister even allemaal, zijn er hier ook meisjes in de zaal
JAAAA

Ach, dat doet me veel plezier, zijn er ook wel jongens hier
JAAAA

Wat ik ook nog vragen wil, is er hier een krokodil
NEEEE

‘k Wou dat ik een ijsje had, ijs met slagroom lusten jullie dat
JAAAA

‘k Snap het al daar smul je van, lust je ook wel bloemkool dan
Met een papje, met een papje

Luister even wat ik roep, lusten jullie ook een broodje poep
NEEEE (bah, vies)

‘k Geloof dat ik maar niks meer vraag, ’t is wel weer genoeg vandaag
Ome Willem stopt ermee, knip knap knee

Series direct gerelateerd

Populaire programma‘s categorie Kinderseries

Misschien ook interessant