Zevensprong

Uitgebracht op 30 Sep 1982 met acteurs: Peter Bos, Martijn Nieuwerf, Jeanique de Ridder (imdb cijfer: 8.0)

De Zevensprong Cor van RijnDe Nederlandse jeugdserie De Zevensprong werd door de NCRV uitgezonden van 30 september 1982 tot 23 december 1982. De Zevensprong is een verfilming (serie) door Karst van der Meulen van het bekroonde boek van schrijfster Tonke Dragt. De serie werd onder andere in de Achterhoek opgenomen waaronder in Ruurlo (o.a. bij kasteel Ruurlo, de zevensprong in het Rijkenbargse bos), in Markvelde (daar stond de lagere school), Lochem en Gelselaar. De serie volgt de leerlingen van Meester Frans van der Steg. De leerlingen krijgen iedere dag spannende verhalen te horen van Meester Frans van der Steg en in deze verhalen speelt de meester zelf de hoofdrol: Frans de Rode.

ZevensprongEr zijn in totaal 13 afleveringen gemaakt van de Zevensprong. Iedere woensdagavond tussen 19:00 en 19:30 uur werd een aflevering van een half uur uitgezonden op Nederland 1. De Zevensprong is een bekroond boek van Tonke Dragt, dat in 1981 werd verfilmd door Karst van der Meulen en als een jeugdserie werd uitgezonden. Muziek van de serie kwam van de bekende Tonny Eyk. Hoofdrollen waren er voor Peter Bos, Tijmen Gerrit Jan Beekman, Cor van Rijn, Marijke Merckens, Ferd Hugas, Martijn Nieuwerf, Czeslaw de Wijs en voor de Kinderen van de Openbare Lagere School uit Markvelde (die speelde de schoolkinderen).

Van het boek De zevensprong is een game gemaakt in 2017 door uitgeverij Zwijsen. Het is een educatief spel dat kinderen moet helpen om op een leuke manier hun leesniveau te verhogen. Naast een game is dit bekende verhaal van Tonke Dragt ook beschikbaar als luisterboek en er is een musical van gemaakt (in 2004 / 2005 door de stichting beeld en storm).

 

de zevensprong bord

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Zevensprong

Hieronder kun je fragementen, trailers, gehele afleveringen zien van de tv serie Zevensprong. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Zevensprong op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Zevensprong? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Zevensprong

Zevensprong DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Zevensprong?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan Zevensprong

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie Zevensprong (uitgebracht op: 30 Sep 1982).

Zevensprong

Zevensprong YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Zevensprong bekijken? Bekijk op YouTube diverse Zevensprong filmpjes.

Songtekst / Lyrics Zevensprong

Let op: het intro van de Zevensprong serie had geen tekst, er werd niet gezongen en het was volledig instrumenteel. Er is wel een kinderliedje met dezelfde titel:

Heb je wel gehoord van de zeven, de zeven?
Heb je wel gehoord van de zevensprong?
Ze zeggen dat ik niet dansen kan,
ik kan dansen als een edelman!

Maar deze songtekst heeft geen betrekking op de televisieserie.

Populaire programma‘s categorie Kinderseries

Misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *