Kunt U Mij de Weg naar Hamelen vertellen, Mijnheer

Uitgebracht op 22 Jan 1972 met acteurs: Rob de Nijs, Ab Hofstee, Martin Brozius (imdb cijfer: 8.0)

Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen meneerDe televisieserie “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?” vertelt het verhaal waar het sprookje “De rattenvanger van Hamelen” (gebroeders Grimm) ophoudt. In het sprookje wordt een Duits stadje Hamelen, dankzij het fluitspel van de rattenvanger, verlost van een rattenplaag. Maar de rattenvanger krijgt niet de beloofde vergoeding en uit wraak lokt deze rattenvanger alle kinderen van Hamelen mee en sluit ze op. In de serie worden ook 4 volwassen mensen meegenomen, namelijk poortwachter Aernout Koffij (Martin Brozius [4 november 1941 – 24 maart 2009]), klepperman Hildebrandt Brom (Ab Hofstee [11 oktober 1919 – 14 november 1985]), Bertram Bierenbroodspot (Rob de Nijs) en zijn verloofde Lidwientje Walg (Ida Bons in afleveringen 1 tm 5, Loeki Knol in de afleveringen 6 tm 45). De rattenvanger blijkt in de grot opeens spoorloos verdwenen te zijn en zodoende begint voor de Hamelaars een zoektocht terug naar huis. We volgen deze Hamelaars in de serie die in hun zoektocht door een magische wereld reizen vol met prinsen, koninginnen, dwergen, feeën, tovenaars, trollen en vele andere sprookjesachtige figuren.

Seizoenen

Er zijn in totaal 5 seizoenen gemaakt van deze serie en zeer onregelmatig werden de afleveringen uitgezonden. Er was elke maand één aflevering tijdens de seizoenen 1 t/m 3 en ook in seizoen 5. In seizoen 4 werden de afleveringen wekelijks uitgezonden in plaats van 1 keer per maand.

Leuke feitjes

Toen ze drie jaar de serie Oebele hadden gemaakt, hadden de makers (Harrie Geelen) in 1972 zin in een nieuwe uitdaging. De serie “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?” is dus een soort spin-off van Oebele. Zo werd daarom ook in “Kunt u mij de weg naar Hamelen….” hetzelfde kinderkoor (van Henk van der Velde) gebruikt.

Tussen het 4e en 5e seizoen van deze serie (een groot deel van de afleveringen zijn inmiddels gewist) gaven de 4 hoofdrolspelers en het koor een aantal concerten. Het concert in schouwburg Het Park in Hoorn is uitgezonden op televisie met de presentatie van Elisabeth Versluys (zij had meerdere gastrollen in de Hamelen serie). In 2003 vond voor het eerst de musical gebaseerd op de serie plaats.

Een vreemd feitje is ook dat de eerste 39 afleveringen van Weg naar Hamelen zijn gewist. De omroepen maakten in die tijd (begin jaren ’70) gebruik van zogenaamde ampexbanden voor het opslaan van de beelden gemaakt in de studio. Deze ampexbanden waren erg duur en zodoende werd vaak besloten om oude banden opnieuw te gebruiken voor nieuwe opnamen. Sommige series zijn wel bewaard gebleven maar waarom de omroep besloot dat Hamelen wel verwijderd kon worden dat is niet bekend. Misschien omdat het “slechts” een kinderprogramma was?

De rol van Lidwientje Walg werd in het 1e seizoen door Ida Bons gespeeld. Echter vanaf aflevering 6 werd deze rol overgenomen door Loeki Knol. Dit kwam omdat Ida Bons toen een relatie had met de regisseur, Nico Hiltrop. Nico stopte met het regisseren Weg naar Hamelen en Tineke Roeffen nam het van hem over. Met het vertrek van Nico besloot ook Ida Bons de serie te verlaten en toen mocht Loeki Knol de rol van Lidwientje in alle overige afleveringen spelen.

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Kunt U Mij de Weg naar Hamelen vertellen, Mijnheer

Bekijk hieronder trailers, fragmenten, interviews en soms volledige afleveringen van de serie Kunt U Mij de Weg naar Hamelen vertellen, Mijnheer. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Kunt U Mij de Weg naar Hamelen vertellen, Mijnheer op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Kunt U Mij de Weg naar Hamelen vertellen, Mijnheer? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Kunt U Mij de Weg naar Hamelen vertellen, Mijnheer

Kunt U Mij de Weg naar Hamelen vertellen, Mijnheer DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Kunt U Mij de Weg naar Hamelen vertellen, Mijnheer?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan Kunt U Mij de Weg naar Hamelen vertellen, Mijnheer

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie Kunt U Mij de Weg naar Hamelen vertellen, Mijnheer (uitgebracht op: 22 Jan 1972).

Kunt U Mij de Weg naar Hamelen vertellen, Mijnheer

Kunt U Mij de Weg naar Hamelen vertellen, Mijnheer YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Kunt U Mij de Weg naar Hamelen vertellen, Mijnheer bekijken? Bekijk op YouTube diverse Kunt U Mij de Weg naar Hamelen vertellen, Mijnheer filmpjes.

Populaire programma‘s categorie

Misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *