W 817

w-817De Vlaamse komische jeugdserie W817 (zeg je als: wacht eens even) was te zien op Ketnet van 1999 tot 2003. De serie W 817 was onderdeel van 3 VRT jeugdprogramma’s. Na W817 volgde de series En daarmee basta! en Click-ID. Er waren in totaal 5 seizoenen en in totaal 131 afleveringen. gemaakt. De afleveringen uit de eerste reeks duurden naar gelang de aflevering 15 à 20 minuten, later werd elke aflevering plus minus een kwartier. Afleveringen vanaf reeks 2 worden nog dagelijks herhaald op Ketnet.

De serie gaat over een studentenhuis met 6 bewoners (4 jongens, 2 meiden). Het huis van de serie stond in Wijk 8 met huisnummer 17,  dus in het kort: W817. Het leuke aan deze letter- / cijfercombinatie is dat je het kunt uitspreken als “wacht eens even” (net als XS4all = access for all). De serie leverde veel komische scenes en er werden ook wel parodieën gedaan op bekende films. Maar zo nu en dan had de serie ook aandacht voor meer serieuze onderwerpen waaronder de ziekte aids en homoseksualiteit (waar ze in 1999 de Homofolieprijs van Cavaria voor hebben gekregen). De afleveringen waren een mix van serieuze en soms pijnlijke verhalen en thema’s en dit werd luchtig gehouden dankzij passende humor.

Rollen (hoofdrollen):

 

w-817 serieOpmerkelijke feiten

Opmerkelijk is dat er in het 1e seizoen zoveel werd gevloekt (schuttingtaal gebruikt) dat de afleveringen van dit seizoen maar 1 keer zijn uitgezonden. W 817 werd wel herhaald op televisie maar dan altijd pas vanaf het 2e seizoen / de 2e reeks. Een ander leuk feitje is dat de serie ook bij het 5e (laatste) seizoen zeer succesvol was. Er volgde echter geen seizoen 6 van W817. Dit kwam niet door tegenvallende kijkcijfers maar omdat de acteurs wilde stoppen. Zij vonden het niet meer realistisch om studerende 20-ers te spelen terwijl ze zelf al over de 30 jaar oud waren. Daarbij hadden diverse acteurs inmiddels andere uitdagingen gevonden. En de serie heeft een muziekband opgeleverd. De hoofdpersonages (m.u.v. Aron Wade – Akke) hadden samen de band W817&Band en deze bleef even bestaan onder de naam Wazzda nadat de serie was afgelopen.

W817 cast 2017 etentjeOok opmerkelijk is het bericht dat de cast van W817 weer samen komt. Ze hadden samen een etentje op 3 oktober 2017 (zie foto links). Zij zullen te zien zijn op 29 en 30 november en 4 en 5 december 2017 om de 20ste verjaardag te vieren van Ketnet. De cast komt naar het Sportpaleis (volgens Samson het ‘Sportpladijs’) om iets leuks te doen voor de fans. Echter wat dat precies zal zijn, dat is nu nog niet bekend (29-11-2017).

 

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van W 817

Leuke fragmenten, soms bloopers, afleveringen, trailers, gesprekken en dergelijke kun je bekijken (met betrekking tot W 817). Veel plezier! Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

W 817 op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over W 817? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: W 817

W 817 DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van W 817?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

W 817 YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van W 817 bekijken? Bekijk op YouTube diverse W 817 filmpjes.

Populaire programma‘s categorie Kinderseries

Misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *