V

V 1983 miniseriesEen hit tv serie uit 1984 met een hele korte naam: V (lees Vie). De V staat voor Visitors / bezoekers. Vanwege de korte naam zeggen we ook vaak V: The Series. De serie werd tussen 1984 en 1986 uitgezonden. Het is een science fiction verhaal over buitenaardse wezens die naar de aarde komen en bekend staan onder de naam “The Visitors”. Een leuk feitje… deze serie was toen één van de meest dure tv series, iedere aflevering had een budget van ongeveer 1 miljoen dollar.

Hoofdrollen waren er voor Jane Badler (Diana – Supreme Commander van de Visitors), Marc Singer (Mike Donovan – leider van het verzet / the Resistance en tevens voormalig TV reporter), Faye Grant (Juliet Parish – de oprichter van het verzet), Robert Englund (Willie – een Visitor maar ook bij het verzet), etc.

Er zijn wel meerdere versies van V. Hieronder de verschillende versies die er waren.

V the original mini series (1983)

V DianaEigenlijk is dit de allereerste versie van V. In 1983 was er een Mini Serie voor TV (totale duur 3 uur en 17 minuten) met de naam V the original mini series van NBC. In deze versie waren slechts 2 afleveringen te zien met de creatieve titels “Part 1” en “Part 2”. In deze serie een hoofdrol voor Marc Singer (Mike Donovan) die ook te zien was in de latere versies waaronder die van 1984. Daarnaast was er een rol voor o.a. Jane Badler (Diana), Michael Durrell (Robert Maxwell), Faye Grant (Juliet Parrish) en Richard Herd (John).

V: The Final Battle (1984)

Deze amerikaanse korte serie “V: The Final Battle” uit 1984 is de opvolger van de miniserie uit 1983 geschreven door Kenneth Johnson. Deze serie had ook slechts 3 afleveringen met een speelduur van in totaal 4 uur en 32 minuten.

V the complete series (1984–1985)

Na het succes van de twee eerdere mini series moest er een langere wekelijkse versie komen. En zo ontstond V the complete series. Er was maar 1 seizoen met in totaal 19 afleveringen. Ook in deze serie de bekende acteurs van de eerdere versies waaronder Marc Singer (als Mike Donovan), Faye Grant (Dr. Julie Parrish), Michael Ironside (Ham Tyler), Jane Badler (Diana) en June Chadwick (als Lydia).

V 2009

In 2009 kwam er een vernieuwde versie van V met 2 seizoenen (23 afleveringen). De serie werd tussen 2009 en 2011 gemaakt. In deze versie waren prominente rollen weggelegd voor Elizabeth Mitchell (zeer bekend van de serie LOST uit 2006 / Significant Others uit 1998 / ER 2000 / The Expanse 2018 / Outer Banks 2021), Morris Chestnut (Goliath 2018, The Resident 2019), Joel Gretsch (The Vampire Diaries 2016 / NCIS: Naval Criminal Investigative Service 2003), Laura Vandervoort en Morena Baccarin (de leider van the Visitors en zeer bekend van o.a. Homeland als Jessica Brody / Gotham / The Endgame).

Let op: de serie V heeft geen relatie met de serie V-Wars (van 2019).

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van V

Krijg een voorproefje van de actie en avontuur in de wereld van V. Bekijk onder andere trailers! Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

V op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over V? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: V

V DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van V?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

V YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van V bekijken? Bekijk op YouTube diverse V filmpjes.

Series direct gerelateerd

Populaire programma‘s categorie Amerikaanse TV series

Misschien ook interessant