Cheers

Uitgebracht op 30 Sep 1982 met acteurs: Ted Danson, Rhea Perlman, John Ratzenberger (imdb cijfer: 7.9)

Cheers was een zeer succesvolle en erg grappige tv serie over een kroeg. Bijzonder was dat de verhalen nagenoeg alleen maar in het café zelf plaats vonden en toch was het geen saaie serie. De tv Serie (van NBC) liep van 30 september 1982 tot en met 20 mei 1993 maar werd daarna nog regelmatig herhaald. Er waren in totaal 11 seizoenen met ongeveer 25 episodes per seizoen (275 afleveringen in totaal) die ieder ongeveer 30 minuten duurde.

cheers-sam2Sam (gespeeld door de aantrekkelijke Ted Danson), een voormalige pitcher van de Boston Red Sox, heeft nu een eigen knus cafeetje in in Boston. De snobbige maar knappe en slimme Diane (Shelley Long) moet door omstandigheden in dit café werken in de bediening, een baan onder haar stand. In de serie heeft ze constant conflicten met Sam die eigenlijk niet begrijpt waarom zij niet valt voor zijn charmes. Later in de serie zien we dat ze uiteindelijk toch bezwijkt voor hem.

De serie is mede populair geworden door de zeer opvallende karakters. Zoals natuurlijk voorgenoemde Sam en Diane. Maar de sarcastische bedienster Carla (Rhea Perlman) is ook een zeer bepalend element in de serie. Daarnaast ook de aan bier verslaafde Norm (George Wendt), de postbode Cliff (John Ratzenberger), de nieuwe manager Rebecca (Kirstie Alley), Dr Frassier (Kelsey Grammer), de minder slimme Woody (Woody Harrelson) en Ernie de coach (Nicholas Colasanto).

Cheers – Wist je dat?

  • Wist je dat de heren- en dames toiletten in de serie steeds op andere plekken zat?
  • En wist je dat Kelsey Grammer  het record heeft van het spelen van hetzelfde karakter? Hij speelde het personage “Frasier Crane” 20 jaar lang in zowel Cheers als ook in de spinoff serie “Frasier“.
  • Direct vanaf het begin van de tv show was de afspraak tussen de schrijvers en producenten dat nooit iemand het café dronken zou verlaten om vervolgens zelf naar huis te gaan rijden. Cheers kreeg hiervoor veel erkenning van diverse anti dronken-rijden / anti drink-driving groepen en programma’s.
  • Ietwat pijnlijk voor Ted Danson was dat hij op gegeven moment een beetje kaal begon te worden. Echter omdat de serie veel nadruk legde op de ijdelheid van Sam en zijn mooie haardos moest Ted een haarstukje dragen om zijn kalende plek te verbergen.
  • In 2014 is de serie “Bar Gezellig” door SBS6 uitgezonden en dit was een Nederlandse bewerking van Cheers. De eerste aflevering trok op zich nog wel aardig wat kijkers maar de reacties waren veelal erg negatief. Een hele grappige tweet hierover: Die nieuwe SBS comedy is zo tenenkrommend dat ik inmiddels bij de eerste hulp zit om ze weer recht te laten trekken. #bargezellig
    (geschreven door https://twitter.com/Jeroen1906)

 

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Cheers

De op Youtube gevonden video beelden van de tv-serie Cheers kun je hieronder bekijken. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar onderaan de kleine afbeeldingen van de video's om naar rechts te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Cheers op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Cheers? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Cheers

Cheers DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Cheers?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan Cheers

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie Cheers (uitgebracht op: 30 Sep 1982).

Cheers

Cheers YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Cheers bekijken? Bekijk op YouTube diverse Cheers filmpjes.

Misschien ook interessant