the A-team

Uitgebracht op 23 Jan 1983 met acteurs: George Peppard, Mr. T, Dwight Schultz (imdb cijfer: 7.5)

Denk je aan tv series uit de jaren tachtig dan denk je natuurlijk aan The A-Team. Deze televisieserie markeert eigenlijk televisie kijkend Nederland in de jaren tachtig. In de serie volgen wij een groep huurlingen die in een zeer herkenbare zwarte bus met rode streep door Amerika trekt om anderen te helpen. In iedere aflevering moet iemand geholpen worden tegen een gemene crimineel of corrupt persoon die het leven zuur maakt van een lief gezin, eerlijke ondernemer of knappe dame. The A Team is nooit bang om het op te nemen tegen deze nare onderdrukkers. De serie was licht vermaak dankzij de combinatie van humor, actie, goed tegen slecht en goed te volgen avonturen. De zeer opvallende karakters (qua uiterlijk, qua specialiteit en qua karakter) zorgden voor wekelijkse herkenning.

 

De vaste rollen binnen de A-Team waren:

  • Kolonel John “Hannibal” Smith, dit was de sigaarrokende leider met als specialiteit het maken van plannen en hij kon zichzelf zeer goed vermommen (gespeeld door George Peppard). Nagenoeg iedere aflevering deed hij de uitspraak “I love it when a plan comes together”, vertaling “Ik houd ervan als een plan goed werkt”.
  • Luitenant Templeton Peck “Faceman” (of gewoon “Face”) was de knappe kerel van het team en hierdoor kon hij altijd alles regelen met name wanneer hij bij een dame iets voor elkaar moest krijgen (gespeeld door Dirk Benedict). In vele afleveringen van deze serie werden de kijkers getrakteerd op een knappe dame (dochter van slachtoffer, opdrachtgever, journalist, assistent van de boef, etc.) en vaak ontstond dan een korte romance tussen Face en deze knappe dame.
  • Sergeant Bosco Albert “B.A.” Baracus, dit was de spierbundel van de groep, gek op sieraden en technisch erg handig (gespeeld door Mr. T). Een terugkerend nadeel was zijn angst voor vliegen en daarom moest hij vaak via verdoving in slaap worden gebracht zodat de A-team hem in een vliegtuig of helikopter kon meenemen.
  • Kapitein H.M. “Howlin’ Mad” Murdock was de gek, de piloot en het onbekende lid van de Ateam (gespeeld door Dwight Schultz). De meeste grappen in de serie hadden met Murdock te maken omdat hij absurde dingen deed zoals praten met zijn onzichtbare hond of vanwege zijn herhaaldelijke ruzies met B.A.

Eén dode in de hele serie

Grappig feitje is dat de serie heel veel geweld, explosies, vuur gevechten, auto ongelukken, etc. Maar je zag eigenlijk nooit iemand dood gaan. Er is echter wel één zichtbare dode geweest in de serie. De enige persoon die in de tv serie overlijd is Generaal Fulbright in de aflevering “The Sound of Thunder”. De generaal wordt door Vietnamese soldaten dood geschoten. Fulbright huurde in deze aflevering The A-Team in om zijn dochter in Vietnam op te sporen. Aan het einde van deze aflevering sterft de generaal wat een zeer unieke situatie was voor deze hitserie.

 

 

A-team de film

In 2010 is op basis van deze populaire serie een film gemaakt met de titel “The A-Team” (geregisseerd door Joe Carnahan). In de film een aantal bekende namen zoals Liam Neeson (John “Hannibal” Smith), Bradley Cooper (Templeton “Face” Peck) en Jessica Biel (Clarissa Sosa). Twee acteurs uit de serie hebben in de film een kleine cameo (Schultz en Benedict).

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van the A-team

Hieronder kun je fragementen, trailers, gehele afleveringen zien van de tv serie the A-team. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar onderaan de kleine afbeeldingen van de video's om naar rechts te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

the A-team op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over the A-team? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: the A-team

the A-team DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van the A-team?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan the A-team

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie the A-team (uitgebracht op: 23 Jan 1983).

the A-team

the A-team YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van the A-team bekijken? Bekijk op YouTube diverse the A-team filmpjes.

Songtekst / Lyrics the A-team

In 1972 a crack commando unit was sent to prison by a military court for a crime they didn’t commit. These men promptly escaped from a maximum security stockade to the Los Angeles underground. Today, still wanted by the government, they survive as soldiers of fortune. If you have a problem, if no one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team.

Misschien ook interessant