I Dream of Jeannie

Uitgebracht op 18 Sep 1965 met acteurs: Barbara Eden, Larry Hagman, Bill Daily (imdb cijfer: 7.4)

De Amerikaanse serie I Dream of Jeannie ging over een vrouwelijke djinn, vandaar Jeannie (gespeeld door Barbara Eden), die de wensen van astronaut / kapitein Tony Nelson (Larry Hagman o.a. bekend van Dallas) moet vervullen. De serie werd uitgezonden tussen september 1965 en mei 1970 en er waren in totaal 139 afleveringen. De serie begon zwart wit (alleen de 1e dertig afleveringen) en later werd de serie in kleur uitgezonden.

Sidney Sheldon bedacht en produceerde deze serie en het was eigenlijk een reactie op de zeer succesvolle serie Bewitched (uit 1964). De inspiratie I Dream of Jeannie kwam vanuit de film The Brass Bottle en toen kreeg Sheldon het idee voor het verhaal van I Dream of Jeannie.

Leuke feitjes:

  • Het uiterlijk en het kostuum van Jeannie moest in die tijd aan een strenge eis voldoen, Jeannies navel mocht namelijk nooit zichtbaar zijn.
  • Ondanks dat vanaf 1965 de meeste programma’s al in kleur werden uitgezonden, werd besloten om I Dream of Jeannie toch in het zwart wit te blijven uitzenden. Dit werd gedaan omdat er diverse speciale effects werden gebruikt voor het tonen van Jeannies toverij / magie. Pas vanaf het 2e seizoen was de techniek rondom speciale effecten voldoende verbeterd zodat het ook in kleur voldoende “realistisch” was.
  • Er zijn 2 films (soort reünie) gemaakt over deze serie gemaakt:
    I Dream of Jeannie: 15 Years Later (1985) – zonder Hagman maar met Wayne Rogers als Tony
    I Still Dream of Jeannie (1991) – met Hagman

 


i-dream-of-jeannie-brede-foto

 

 

 

 

 

 

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van I Dream of Jeannie

Bekijk van de serie I Dream of Jeannie diverse fragmenten, interviews over de serie, trailers, etc. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar onderaan de kleine afbeeldingen van de video's om naar rechts te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

I Dream of Jeannie op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over I Dream of Jeannie? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: I Dream of Jeannie

I Dream of Jeannie DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van I Dream of Jeannie?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan I Dream of Jeannie

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie I Dream of Jeannie (uitgebracht op: 18 Sep 1965).

I Dream of Jeannie

I Dream of Jeannie YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van I Dream of Jeannie bekijken? Bekijk op YouTube diverse I Dream of Jeannie filmpjes.

Misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *