Dallas

Uitgebracht op 02 Apr 1978 met acteurs: Larry Hagman, Ken Kercheval, Patrick Duffy (imdb cijfer: 7.1)

De soapserie Dallas werd tussen april 1978 en mei 1991 uitgezonden door CBS in Amerika en in Nederland door de AVRO. Deze serie was een echt kijkcijfer kanon dankzij de zeer goed bedachte karakters, de sfeer en natuurlijk de hoofdpersoon JR Ewing.

De serie ging over olie, rijkdom, hebzucht en familie drama. De kijker volgt de familie Ewing bestaande uit de vader Jock Ewing (Jim Davis), zijn vrouw (Miss) Ellie Southworth (Barbara Bel Geddes) en de 3 zonen. Jock en Ellie woonden op de grote Southfork Ranch (van de familie Southworth).  De drie zonen waren zeer verschillend. Zo was er natuurlijk de onuitstaanbare J.R. Ewing (Larry Hagman), de goede en aardige Bobby (Patrick Duffy) en Gary (Ted Shackelford) die een beetje het zwarte schaap was van de familie. Maar ook de vrouwen in de serie hadden belangrijke rollen. Denk bijvoorbeeld aan de knappe vrouw van Bobby, Pamela Barnes (Victoria Principal). En Sue Ellen Shepard (Linda Gray), de vrouw van J.R. en zij was bijna in iedere scene te zien met een glas drank in haar handen (aan alcohol verslaafd). En de knappe blonde dochter van Gary, Lucy Ewing (Charlene Tilton), was ook onmisbaar in de serie.

De serie was zeer succesvol. Er werden daarom ook in totaal 14 seizoenen en 357 afleveringen geproduceerd. Echter, geen record want Dallas staat slechts op de 10e plaats van langstlopende series in de Verenigde Staten.

Na Dallas volgde al snel andere soortgelijke series waarbij één van de bekendste toch wel Dynasty is, maar ook Falcon Crest en Knots Landing.

 

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Dallas

Leuke fragmenten, soms bloopers, afleveringen, trailers, gesprekken en dergelijke kun je bekijken (met betrekking tot Dallas). Veel plezier! Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Dallas op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Dallas? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Dallas

Dallas DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Dallas?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan Dallas

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie Dallas (uitgebracht op: 02 Apr 1978).

Dallas

Dallas YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Dallas bekijken? Bekijk op YouTube diverse Dallas filmpjes.

Populaire programma‘s categorie Amerikaanse TV series

Misschien ook interessant