Liegebeest

Uitgebracht op 11 Sep 1983 met acteurs: Dirk Vermiert, Carry Goossens, Sien Eggers (imdb cijfer: 7.7)

het liegebeestHet Liegebeest gaat over een soort groene slang / hagedis die in een kasteel woont en altijd leugens vertelt. Het middeleeuwse kasteel staat op de vliegende rots Regenboogeiland. Liegenbeest heeft heel veel verschillende kasteelgenoten waaronder 3 soldaten die het kasteel bewaken (Dries, Carolus en Corneel), Bomma en haar kleinkinderen (Fientje, Willem), Froes, Prins Dikkie en de detective Meneerke. Eigenlijk was dit tv programma een Belgische opvolger van Sesamstraat. Er waren in totaal 3 seizoenen van de Vlaamse televisieserie Het Liegebeest bestaande uit 66 afleveringen. En in deze 3 seizoenen speelde de hand van Door Van Boeckel de liegende groene pop. De serie werd uitgezonden tussen 1983 en 1987. De eerste afleveringen waren een compilatie programma met gastoptredens van pantomime Geert Hoste en goochelaar Waldo (Jan Verroken Jr). Later werd het meer een poppenprogramma. Het Liegebeest werd ook een opgevoerd in de clownshow Tut en Tat spelen veilig met Geert Hoste.

 

liegebeest in 2019

Het Liegebeest had in de zomer van 2019 een kleine comeback. Het groene wezen was te zien in een aflevering van Switch (quiz met Adriaan Van den Hoof).

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Liegebeest

Wil je meer weten over de acteurs en actrices in Liegebeest? Tussen de video's ook voor interviews. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Liegebeest op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Liegebeest? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Liegebeest

Liegebeest DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Liegebeest?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan Liegebeest

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie Liegebeest (uitgebracht op: 11 Sep 1983).

Liegebeest

Liegebeest YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Liegebeest bekijken? Bekijk op YouTube diverse Liegebeest filmpjes.

Populaire programma‘s categorie Kinderseries

Misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *