Fabeltjeskrant

Uitgebracht op 29 Sep 1968 met acteurs: Frans van Dusschoten, Ger Smit, Elsje Scherjon (imdb cijfer: 7.5)

De fabeltjeskrant Meneer de UilDe dagelijks terugkerende Fabeltjeskrant was een programma voor kleuters (“lieve kijkbuiskinderen”). Het werd uitgezonden voordat de kinderen naar bed moesten. Je kon in de serie de dagelijkse gebeurtenissen volgen van de verschillende dieren in het grote Dierenbos (in Fabeltjesland). De gebeurtenissen in het Dierenbos werden altijd voorgelezen door de serieuze Meneer de Uil. Op 29 september 1968 was de 1e uitzending. In het begin waren de verhalen geïnspireerd op de fabels van Jean de la Fontaine. Later gingen de verhalen meer over het dagelijkse leven in Nederland met kleine hints naar de landelijke politiek. Door de link naar de politiek gingen ook meer volwassen mensen de serie volgen. Daardoor werd het ook aantrekkelijk voor volwassenen. Er zijn in totaal 1041 afleveringen gemaakt van de Fabeltjeskrant en de laatste uitzending was op 31 augustus 1974.

De (toen) nieuwe omroep RTL Véronique kocht de serie nadat de publieke omroep was gestopt met dit programma. Dankzij RTL Véronique werd het kinderprogramma tot 1996 uitgezonden als onderdeel van het programma Telekids.

Het kinderprogramma De Fabeltjeskrant werd in 2005 verkozen tot het beste kinderprogramma van de 20e eeuw. En ook in andere landen was vraag naar De Fabeltjeskrant want de rechten op het programma werden aan meer dan 40 landen verkocht.

De Fabeltjeskrant 2018

Er is gewerkt aan een geheel nieuwe / digitale versie van de Fabeltjeskrant. Het gaat om een 3D versie van deze serie. Er staat voor oktober 2018 een special van de Fabeltjeskrant gepland. In 2018 of in 2019 gaan er waarschijnlijk dagelijks uitzendingen plaats vinden van deze nieuwe versie. 

Bioscoopfilm

Fabeltjeskrant film
Niet alleen komt er een nieuwe tv serie maar ook komt de Fabeltjeskrant naar de bioscoop. Het gaat om een digitaal geanimeerde bioscoopfilm die waarschijnlijk vanaf 19 december 2018 in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn. Dutch FilmWorks heeft bekend gemaakt dat de titel van de film “De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbosspelen” zal zijn. Volgens producent Robin de Levita een leuke film voor 3 generaties. Namelijk voor ouders en grootouders een feest van herkenning en voor de kinderen een leuke nieuwe kennismaking met de Fabeltjeskrant. Er is al vier jaar gewerkt aan de digitalisering van de bekende poppen / dieren in de serie. Met deze film wordt tevens de 50e verjaardag gevierd net zoals het uitbrengen van postzegels.

Kinderpostzegels 2018

In 2018 staan enkele bekende figuren uit de Fabeltjeskrant op de kinderpostzegels. Het gaat o.a. om Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar en Bor de Wolf. Zij mogen dit jaar op de postzegels voor kinderen staan als eerbetoon aan deze klassieke tv-serie. De 1e Fabeltjeskrant-postzegel kun je verwachten op 27 juli 2018. Deze postzegelemissie wordt uitgegeven in samenwerking met Stichting Kinderpostzegel Nederland (SKN). Van ieder verkocht velletje gaat een deel van de opbrengst naar Stichting Kinderpostzegels Nederland.
kinderpostzegels 2018 fabeltjeskrant

Op de achtergrond van een postzegelvel staat de voorpagina van een Fabeltjeskrant (dubbelgevouwen). De tekst in de krant gaat over de terugkeer van de serie op de tv.

Hieronder zie je de postzegels met Gerrit de Postduif, Juffrouw Ooievaar en als laatste Meneer de Uil.

 

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Fabeltjeskrant

Leuke fragmenten, soms bloopers, afleveringen, trailers, gesprekken en dergelijke kun je bekijken (met betrekking tot Fabeltjeskrant). Veel plezier! Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar onderaan de kleine afbeeldingen van de video's om naar rechts te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Fabeltjeskrant op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Fabeltjeskrant? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Fabeltjeskrant

Fabeltjeskrant DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Fabeltjeskrant?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan Fabeltjeskrant

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie Fabeltjeskrant (uitgebracht op: 29 Sep 1968).

Fabeltjeskrant

Fabeltjeskrant YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Fabeltjeskrant bekijken? Bekijk op YouTube diverse Fabeltjeskrant filmpjes.

Misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *