the Muppet Show

Uitgebracht op 23 Apr 1977 met acteurs: Jim Henson, Frank Oz, Richard Hunt (imdb cijfer: 8.4)

the Muppet Show posterEen poppenprogramma maar dan voor een volwassen publiek, dat is The Muppet Show. Het komische televisieprogramma speelde zich af in een theater waar zeer verschillende poppen / karakters optredens lieten zien aan een publiek (eveneens poppen). Een belangrijke hoofdrol was weggelegd voor Kermit de Kikker, een rol van Jim Henson die tevens bedenker was van The Muppets. The Muppet Show werd uitgezonden tussen 1976 tot 1981 en er zijn in totaal 120 afleveringen gemaakt. KRO zond de Muppet Show uit en de tv show stond gepland op 21.15 uur (wanneer de kleintjes al naar bed waren). Na 6 maanden besloot de KRO dat het poppenprogramma geschikt was voor een jonger publiek en konden wij het programma eerder op de avond bekijken.

 

The muppet show personages

the muppet show personagesmuppet show balkonHet meest bekende personage uit The Muppet Show is Kermit de Kikker. Kermit was de presentator en de baas van het theater. Miss Piggy (vrouwelijk varken) was verliefd op Kermit en deed veel moeite om zijn aandacht te krijgen. Miss Piggy had echter veel last van haar diva gedrag en dit leverde vaak vele komische situaties op. De personages in de serie zijn zeer divers en zodoende heeft iedereen wel een eigen favoriet. Veel mensen herinneren zich nog de onverstaanbare Zweedse chef. Deze chef had een kookprogramma waarbij het hem echter nooit lukte een gerecht af te krijgen. Heel aaibaar was de piano spelende hond Rowlf en juist niet aaibaar was de wilde drummer Animal die altijd vast zat aan kettingen. Een vreemd duo was Dr. Bunsen Honeydew en zijn assistent Beaker die altijd angstig door het beeld rende. Andere personages die we vaak zagen waren Gonzo (moest ook altijd de show in luiden met een slag op een gong [tijdens seizoen 1] of gaf een trompetsolo [seizoen 2 tot en met 5]), Fozzie Bear, Statler en Waldorf (de oudere mopperende mannen altijd op het muppet show balkon).

Muppet Show gasten

In elke aflevering zagen we een beroemde zanger / acteur als bezoeker van het theater. Vele sterren hebben meegewerkt aan de Muppetshow. Zo was Charles Aznavour een keer te gast, Bruce Forsyth, Paul Williams, Julie Andrews, Jaye P. Morgan, Dom DeLuise, Peter Sellers, Elton John (als enige 2 keer te gast), John Cleese, Cleo Laine, Raquel Welch, Sylvester Stallone, Alice Cooper, Danny Kaye, Diana Ross, Debbie Harry, Shirley Bassey, Johnny Cash, Brooke Shields, Gladys Knight, Roger Moore en nog veel meer.

Succes van The Muppet Show

Vreemd genoeg was The Muppet Show in 1976 oorspronkelijk alleen te zien op een commerciële Britse zender. Er waren geen Amerikaanse zenders te vinden met interesse voor deze poppenserie. Echter na 2 jaar was de show te zien in meer dan 100 landen en groeide de Muppet show uit tot één van de meest succesvolste televisieseries aller tijden. De rechten werde in 2004 verkocht aan The Walt Disney Company die o.a. diverse Muppet films heeft gemaakt daarna. Kermit de Kikker mocht van The Walt Disney Company niet meer worden gebruikt in Sesamstraat.

Sesame Street

Sesame Street (in Nederland bekend onder de naam Sesamstraat) werd in Amerika voor het eerst uitgezonden op 10 november 1969. In dit programma konden wij voor het eerst kennis maken met Kermit de Kikker en diverse andere creaties van Jim Henson waaronder Ernie en de schattige Elmo. Sesam straat was een enorm succes en is uiteindelijk gekocht door meer dan 80 landen. Dankzij Sesame Street kon Henson ook de programma’s The Muppet Show en Fraggle rock (in Nederland uitgebracht onder de naam De Freggels) maken. Sesamstraat was voor het eerst in Nederland te zien op 4 januari 1976.

Muppet show Nederlands

Er zijn diverse herhalingen uitgezonden van the Muppet show in Nederland. Ook is deze Muppet serie nog steeds te krijgen op DVD. Echter de Muppet Show is nooit in het Nederlands uitgebracht. In tegenstelling tot Sesame Street zijn de scenes van de Muppetshow niet gesynchroniseerd naar de Nederlandse taal. Natuurlijk zijn de afleveringen wel ondertiteld in het Nederlands. Maar voor de hele jonge kijkers die nog niet (snel) de ondertiteling kunnen lezen, is er helaas geen Nederlandse versie beschikbaar van Kermit en zijn collega’s.

 

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van the Muppet Show

Leuke fragmenten, soms bloopers, afleveringen, trailers, gesprekken en dergelijke kun je bekijken (met betrekking tot the Muppet Show). Veel plezier! Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

the Muppet Show op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over the Muppet Show? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: the Muppet Show

the Muppet Show DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van the Muppet Show?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan the Muppet Show

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie the Muppet Show (uitgebracht op: 23 Apr 1977).

the Muppet Show

the Muppet Show YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van the Muppet Show bekijken? Bekijk op YouTube diverse the Muppet Show filmpjes.

Songtekst / Lyrics the Muppet Show

It’s time to play the music
It’s time to light the lights
It’s time to meet the Muppets… on the Muppet Show tonight.
It’s time to put on makeup
It’s time to dress up right
It’s time to raise the curtain… on the Muppet Show tonight.
Why do we always come here
I guess we’ll never know
It’s like a kind of torture
To have to watch the show
And now let’s get things started
Why don’t you get things started
It’s time to get things started
On the most sensational… inspirational… celebrational.. Muppetational…….
This is what we call the Muppet Show!
[gong of valse trompet]

Series direct gerelateerd

Populaire programma‘s categorie Amerikaanse TV series

Misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *