TV Shows van vroeger

Bekijk hier de leukste TV programma’s van vroeger. Welke TV shows zijn jou bijgebleven? Wedden, dat..? is een tv show waarin mensen weddenschappen afsluiten over een bijzondere vaardigheid die ze bezitten. Het was een van de succesvolste televisieprogramma’s in Nederland en gaf aanleiding tot een groot aantal nieuwe spelshows in Nederland. In 1984 kocht de AVRO de programmaformat van de Duitse omroep ZDF, waar het programma al sinds 1981 een succes was. De presentatie was vanaf het begin in handen van Jos Brink met zijn assistente Sandra Reemer en later Myrna Goossen. Jos Brink ontving voor Wedden, dat..? in 1986 de Gouden Televizierring.

Het Rad van Fortuin is een dagelijks spelprogramma dat in Nederland werd uitgezonden. Het is van oorsprong Amerikaans en is daar bekend onder de naam Wheel of Fortune. Het spelprogramma werd uitgezonden vanaf 1990 begonnen en in 1998 gestopt.

De Soundmixshow was een internationaal televisieprogramma waarin deelnemers live een nummer van een professionele artiest kunnen nazingen. Het is voor het eerst in Nederland uitgezonden, maar is door het grote succes intussen in vele anderen landen overgenomen. De Nederlandse Soundmixshow wordt al jaren gepresenteerd door Henny Huisman, die daarvoor succes had met de Playback Show. Dat programma was vrijwel hetzelfde van opzet als de Soundmixshow, maar de deelnemers hoefden niet zelf te zingen.

Reacties

Een reactie

Reacties zijn gesloten.