Wie kent kwis

Uitgebracht op N/A met acteurs: Peter Knegjens, Fred Oster (imdb cijfer: N/A)

wie-kent-kwis

AVRO’s zond van 1973 tot en met 1983 het vrolijke programma Wie-kent-kwis uit. De Wiekentkwis (woordspeling met Weekend) was een Nederlands spelprogramma bedacht door Fred Oster. Deelnemers van het programma waren aanstaande-, koperen- en zilveren bruidsparen. De paren speelden allerlei spelletjes tegen elkaar zoals het raden van een woord op de monitor, het rebusspel, het raden van de prijs van een product (dit werd later Prijs je rijk ook met Fred Oster) en raden wat de functie is van een onbekend voorwerp (beschrijvingen van bekende Nederlanders waaronder Jos Brink, Mieke Telkamp, Joke Bruijs, Pim Jacobs, etc.).

In eerste instantie was de presentator van Wie Kent Kwis de heer Peter Knegjens. Peter werd echter al na 7 afleveringen ontslagen omdat hij dronken zou zijn geweest (zie onder). Eigenlijk kon er niet zo snel een vervanger worden gevonden en zodoende ging de producer Fred Oster het zelf presenteren.

Een populair onderdeel van de quiz was het spel met de doolhof en de cavia’s. De kandidaten konden een cavia kiezen om door het doolhof te laten lopen met aan het einde paartjes en bedragen (in guldens) erboven. De cavia’s waaruit gekozen kon worden die hadden altijd grappige en bekende namen zoals André van Duin, Sneeuwwitje, Knetemann (Gerrie), Albert Mol, Keetje Tippel, etc.

Fred Oster met caviaToen de populariteit van grote spelshows midden jaren 80 afnam, trok de AVRO de stekker uit het programma en verdween ook Fred Oster definitief van het scherm. Dat Oster zo plotseling van de televisie verdween dat heeft hem wel pijn gedaan. In een interview zei hij daarover: “Het is nooit leuk als je hobby je wordt afgenomen omdat je te oud bent.”. Hij ging na zijn televisie carrière met cavia’s door Nederland om op deze manier nog wat geld te verdienen bij feesten / openingen / etc.

 

Peter Knegjens

De oorspronkelijke presentator van Wie-Kent-Kwis was Peter Knegjens. Hij werd al snel ontslagen vanwege dronkenschap. In 1977 (ongeveer 4 jaar later) verklaarde Peter Knegjens dat hij slechts voor het verminderen van de zenuwen een paar alcoholische drankjes had gedronken. Later is hij presentator geweest van het radioprogramma Met het oog op morgen. 

Gouden Televizier Ring

Ook was er nog een schandaaltje met de Wie-Kent-Kwis in 1976 en de Gouden Televizier-Ring. Het programma kreeg wel de meeste stemmen maar 1 persoon had heel veel stembriefjes ingestuurd voor de Wie-Kent-Kwis, dit bleek uit een handschriftanalyse. Dus er was vermoedelijk sprake van fraude. De Televizier-hoofdredactie nam samen met de AVRO-directie het besluit toch maar de prijs niet uit te reiken. Volgens Fred Oster een onjuist besluit omdat ook zonder deze fraude stemmen het programma toch nog de meeste stemmen zou hebben.

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Wie kent kwis

Bekijk hieronder trailers, fragmenten, interviews en soms volledige afleveringen van de serie Wie kent kwis. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Wie kent kwis op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Wie kent kwis? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Wie kent kwis

Wie kent kwis DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Wie kent kwis?

De Boterhamshow: Wie kent de Boterhamshow
De Boterhamshow: Wie kent de Boterhamshow (Films en series)
Presentator Opper de Pop interviewt gasten en ontvangt sidekicks. Berny is opnameleider met een Engels accent, die de jeugdige kijker af en toe Engelse woordjes leert. Aan het begin van het programma ...
3133Films & Series
53445Dvd


€ 11,99
Toon product
koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan Wie kent kwis

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie Wie kent kwis (uitgebracht op: N/A).

Wie kent kwis

Wie kent kwis YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Wie kent kwis bekijken? Bekijk op YouTube diverse Wie kent kwis filmpjes.

Series direct gerelateerd

Populaire programma‘s categorie TV Programma

Misschien ook interessant