Voor de vuist weg

logo Voor de vuist wegHet praatprogramma Voor de vuist weg werd gepresenteerd door Willem Duys. De talkshow werd door de AVRO uitgezonden van 1 november 1963 tot 1979. De titel van dit AVRO-programma was tot stand gekomen omdat Willem Duys een hekel had aan repeteren en het liefst improviseerde. Zodoende werd de titel “Voor de vuist weg” (uit de losse pols, spontaan gesprek, op de bonnefooi). Het praatprogramma was geïnspireerd op de talkshow in Amerika, The Tonight Show. In Nederland moest het programma voelen alsof het een gesprek was bij iemand thuis en zodoende werd er een huiskamersfeer gecreëerd. De gesprekken vonden plaats aan een gewone tafel met daarop een viskom met daarin een goudvis.

Voor de vuist weg is uiteindelijk zelfs 175 keer uitgezonden en dat slechts met één aflevering per maand! Willem Duys staat daarom bij de jongeren van 1940 en ouder in het geheugen gegrift. In die tijd was het ook niet ongewoon dat het tv programma regelmatig de geplande zendtijd overschreed. In het programma werden vele gasten uit binnen- en buitenland ontvangen, werden diverse bijzondere dieren introduced (boa constrictors, krokodillen, etc.) en was er veel ruimte voor nieuw muzikaal talent.

Er was een korte comeback met de naam ‘De vuist’ in 1987 met slechts 5 afleveringen. Maar in deze nieuwe tijden was het enthousiasme voor dit programma aanzienlijk lager.

Willem Duys overleed op 82-jarige leeftijd in 2011. Naast TV was hij ook op de radio vaak te beluisteren met het programma ‘MuziekMozaïek’ (37 jaar lang). In dit radioprogramma draaide hij de muziek die hij kon waarderen zoals jazz, licht klassieke muziek en cabaret. Ook was Willem Duys enige tijd sportverslaggever / tennisverslaggever.

Willem Duys
Willem Duys, 1985, Zendgemachtigde AVRO, Archief Beeld en Geluid, Catalogusnummer 851243, kb2, fotonummer 18 – Door AVRO – Beeld en Geluid, CC BY-SA 4.0, wikimedia

 

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Voor de vuist weg

Bekijk hieronder trailers, fragmenten, interviews en soms volledige afleveringen van de serie Voor de vuist weg. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Geen videos gevonden voor deze serie.

Gebruik de scrollbar onderaan de kleine afbeeldingen van de video's om naar rechts te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Voor de vuist weg op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Voor de vuist weg? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Voor de vuist weg

Voor de vuist weg DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Voor de vuist weg?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Voor de vuist weg YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Voor de vuist weg bekijken? Bekijk op YouTube diverse Voor de vuist weg filmpjes.

Misschien ook interessant