Showbizzquiz

Uitgebracht op 01 Dec 1978 met acteurs: Luv', Ron Brandsteder, Bas van Toor (imdb cijfer: 5.3)

De Showbizzquiz werd uitgezonden door de Tros en was een gezellig Nederlands spelprogramma. Deelnemers deden verschillende spellen die te maken hadden met televisie, film, show en revue. Zo was er een mystery guest in een doos en de kandidaten moesten dan raden wie het was door ja / nee vragen te stellen. Of het spel waar in een artikel een aantal woorden ontbraken en de deelnemers de ontbrekende woorden moesten raden. En de kandidaten moesten met een bekende artiest optreden. In de finale kregen de finalisten een aantal showbizzvragen en kregen een letter van de naam van de vakantiebestemming bij ieder goed antwoord.

ShowbizzquizDe presentatie werd gedaan door Ron Brandsteder en dit programma was ook zijn televisiedebuut. Ron is oorspronkelijk ontdekt door Ivo Niehe. Echter oorspronkelijk werd André van Duin gevraagd om de Showbizzquiz te presenteren. Maar omdat André niet inging op dit aanbod, werd Ron Brandsteder gevraagd. Het programma was te zien tussen 1978 en 1986. Succes was er ook voor Bella Beer (gespeeld door Zillah Emanuels) die als “assistent” van Ron in het programma voorkwam. Er kwam zelfs een lied gezongen door Brandsteder “Lieve Bella Beer” (in 1981). In 1985 werd Bella Beer vervangen door een nieuwe assistente in de vorm van Linda de Mol.

De Showbizzquiz was kort opnieuw te zien in 2013. Het programma werd door SBS6 opnieuw uitgezonden met Ron Brandsteder, echter deze keer ook met zijn zoon Rick Brandsteder. De formule van het programma werd voor vader en zoon wel iets aangepast.

 

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Showbizzquiz

Leuke fragmenten, soms bloopers, afleveringen, trailers, gesprekken en dergelijke kun je bekijken (met betrekking tot Showbizzquiz). Veel plezier! Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Showbizzquiz op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Showbizzquiz? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Showbizzquiz

Showbizzquiz DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Showbizzquiz?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Showbizzquiz YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Showbizzquiz bekijken? Bekijk op YouTube diverse Showbizzquiz filmpjes.

Series direct gerelateerd

Populaire programma‘s categorie

Misschien ook interessant