Memorandum van een Dokter

Uitgebracht op 27 Oct 1963 met acteurs: Bram van der Vlugt, Rob Geraerds, Fien Berghegge (imdb cijfer: N/A)

De televisieserie  Memorandum van een Dokter gaat over een jonge arts,  dokter Alain Finlay (door Bram van der Vlugt), in de Schotse hooglanden en speelt zich af in de jaren twintig van de 20e eeuw. Finlay is een uitzonderlijk begaafde dokter die helaas wel regelmatig conflicten heeft met zijn oudere collega / baas en plattelandsarts Dr. Cameron (Rob Geraerds). Dokter Cameron stelt Finlay ook regelmatig op de proef. Vaak gaat het bij de onenigheden er om dat ze het niet eens worden over de gestelde diagnose. Dr. Finlay is ook niet zo sterk in het communiceren met zijn patiënten.

De serie Memorandum van een Dokter is gebaseerd op de verhalen van A.J. Cronin (in het boek met de titel “Dr. Finlay’s Casebook”). De serie werd uitgezonden tussen 1963 en 1967.

 

 

Gerelateerde tv series zijn:

  • Dr. Finlay’s Casebook
    Dit is een Engelse drama serie dat werd ontwikkeld en uitgezonden door de BBC van 1962 tot 1971. Ook deze serie, Dr. Finlay’s Casebook, is gebasseerd op het boek van A. J. Cronin, “Country Doctor”. Cronin was tevens de hoofdschrijver van deze tv show van 1962 tot 1964.
  • Doctor Finlay
    De serie Doctor Finlay is een Engelse serie en een opvolger van de serie Dr. Finlay’s Casebook.

Memorandum van een Dokter

Hieronder 2 foto’s van Bram van der Vlugt, links de jonge Bram in Memorandum van een Dokter.

Bram van der Vlugt jongBram van der Vlugt

 

Andere Nederlandse series over een dokter zijn:

 

 

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Memorandum van een Dokter

Ontdek hieronder leuke beelden waaronder behind-the-scenes fragmenten van de serie Memorandum van een Dokter. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Memorandum van een Dokter op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Memorandum van een Dokter? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Memorandum van een Dokter

Memorandum van een Dokter DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Memorandum van een Dokter?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan Memorandum van een Dokter

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie Memorandum van een Dokter (uitgebracht op: 27 Oct 1963).

Memorandum van een Dokter

Memorandum van een Dokter YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Memorandum van een Dokter bekijken? Bekijk op YouTube diverse Memorandum van een Dokter filmpjes.

Series direct gerelateerd

Populaire programma‘s categorie

Misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *