Zoeken

Sil de Strandjutter

De serie Sil de Strandjutter werd door de NCRV in 1976 uitgezonden. De serie is gemaakt door de NCRV in samenwerking met de BRT en zodoende zitten in deze tv serie zowel Belgische als Nederlandse acteurs. Sil de Strandjutter is oorspronkelijk een boek van Cor Bruijn uit 1940 met tekeningen van Anton Pieck. Willy van Hemert heeft hier deze gelijknamige televisieserie van gemaakt.

We volgen Sil Droeviger die boer is in Oosterend (op Terschelling) aan het einde van de 19e eeuw. Sil zorgt als boer voor zijn gezin (zijn vrouw Jaakje, zijn zoon Jelle en zoon Wietse) en hij vult zijn inkomen aan met strandjutten. Sil redt op een dag een meisje (Lobke gespeeld door Monique van de Ven) uit een Zweedse gezonken boot en hij neemt haar mee naar huis om haar in het gezin op te nemen alsof het zijn eigen dochter is.

De acteurs in deze televisieserie zijn onder andere Jan Decleir (speelt Sil Droeviger), Elsje Scherjon (Jaakje Droeviger), Hidde Maas (zoon Jelle Droeviger), Luk De Koninck (zoon Wietse Droeviger), Monique van de Ven (Lobke), Hans Boskamp (Douwe), Bram van der Vlugt (Ties van Kunne), Paul Saraber (dominee).

Een leuk feitje is dat “Sil de Standjutter” als personage opdook in één van de Suske en Wiske strips (album “De woelige wadden”).

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Sil de Strandjutter

Bekijk hieronder trailers, fragmenten, interviews en soms volledige afleveringen van de serie Sil de Strandjutter. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.


 

Gebruik de scrollbar onderaan de kleine afbeeldingen van de video's om naar rechts te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Sil de Strandjutter op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Sil de Strandjutter? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Sil de Strandjutter

Sil de Strandjutter DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Sil de Strandjutter?

Afbeeldingen gerelateerd aan Sil de Strandjutter

Hieronder foto's die iets te maken hebben met Sil de Strandjutter. Helaas is het mogelijk dat dit geen foto's zijn van de serie zelf.

Sil de Strandjutter

Sil de Strandjutter YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Sil de Strandjutter bekijken? Bekijk op YouTube diverse Sil de Strandjutter filmpjes.

Gerelateerd

Wat vind jij van Sil de Strandjutter? Laat je reactie achter!

Reacties