Sil de Strandjutter

Uitgebracht op 12 Oct 1976 met acteurs: Elsje Scherjon, Jan Decleir, Monique van de Ven (imdb cijfer: 7.2)

De serie Sil de Strandjutter werd door de NCRV in 1976 uitgezonden. De serie is gemaakt door de NCRV in samenwerking met de BRT en zodoende zitten in deze tv serie zowel Belgische als Nederlandse acteurs. Sil de Strandjutter is oorspronkelijk een boek van Cor Bruijn uit 1940 met tekeningen van Anton Pieck. Willy van Hemert heeft hier deze gelijknamige televisieserie van gemaakt.

We volgen Sil Droeviger die boer is in Oosterend (op Terschelling) aan het einde van de 19e eeuw. Sil zorgt als boer voor zijn gezin (zijn vrouw Jaakje, zijn zoon Jelle en zoon Wietse) en hij vult zijn inkomen aan met strandjutten. Sil redt op een dag een meisje (Lobke gespeeld door Monique van de Ven) uit een Zweedse gezonken boot en hij neemt haar mee naar huis om haar in het gezin op te nemen alsof het zijn eigen dochter is.

Sil de Strandjutter

De acteurs in deze televisieserie zijn onder andere Jan Decleir (speelt Sil Droeviger), Elsje Scherjon (Jaakje Droeviger), Hidde Maas (zoon Jelle Droeviger), Luk De Koninck (zoon Wietse Droeviger), Monique van de Ven (Lobke), Hans Boskamp (Douwe), Bram van der Vlugt (Ties van Kunne), Paul Saraber (dominee).

Suske en Wiske De woelige waddenEen leuk feitje is dat “Sil de Standjutter” als personage opdook in één van de Suske en Wiske strips (album “De woelige wadden”).

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Sil de Strandjutter

Bekijk van de serie Sil de Strandjutter diverse fragmenten, interviews over de serie, trailers, etc. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Sil de Strandjutter op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Sil de Strandjutter? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Sil de Strandjutter

Sil de Strandjutter DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Sil de Strandjutter?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan Sil de Strandjutter

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie Sil de Strandjutter (uitgebracht op: 12 Oct 1976).

Sil de Strandjutter

Sil de Strandjutter YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Sil de Strandjutter bekijken? Bekijk op YouTube diverse Sil de Strandjutter filmpjes.

Series direct gerelateerd

Populaire programma‘s categorie Nederlandse TV Series

Misschien ook interessant