Peter Falk (1927 – 2011) overleden

peter falk columbo overledenDe Oscar-genomineerde acteur Peter Falk (zeer bekend dankzij de serie Columbo) is helaas op 83-jarige leeftijd overleden. Volgens zijn familieleden is Peter Falk vredig in zijn huis in Beverly Hills gestorven. De meest bekende rol van Falk was de rol van inspecteur Columbo in de gelijknamige detectiveserie. Voor deze serie ontving hij 4 Emmy Awards. Een bijzonder kenmerk van Peter Falk was zijn rechter kunstoog. Toen hij 3 jaar oud was toen verloor hij zijn oog ten gevolge van een tumor.

peter falk columboAan het eind van de 2e Wereldoorlog werkte Falk als kok op een marineschip. Na de oorlog ging hij verder studeren, waarna hij op kantoor ging werken. Hij maakte in 1958 zijn tv-debuut met Wind Across the Everglades. Drie jaar later brak hij door met zijn rol in Murder Inc., die hem samen met Pocketful of Miracles drie Oscarnominaties opleverde.

Falk was goed bevriend met regisseur/acteur John Cassavetes en speelde in Husbands (1970) en de Oscar-genomineerde cultfilm A Woman Under the Influence (1971). Peter leed al langer aan Alzheimer. Waaraan hij overleed is alsnog onbekend. Hij laat zijn vrouw Shera Danese achter en twee dochters, Jackie en Catherine, uit een eerder huwelijk.