Columbo

Uitgebracht op 15 Sep 1971 met acteurs: Peter Falk, Mike Lally, John Finnegan (imdb cijfer: 8.3)

De tv-serie Columbo (1971-2003) is voor veel mensen echt jeugdsentiment. Columbo is een Amerikaanse originele detectiveserie met in de hoofdrol de acteur Peter Falk. Natuurlijk bevat iedere aflevering van deze serie een moord en de schijnbaar verstrooide inspecteur Columbo komt dan de zaak onderzoeken. De inspecteur werkt voor de Los Angeles Police Department en heeft altijd zijn bekende regenjas aan.

De Serie Columbo

Iedere aflevering (op eentje na) heeft een vaste indeling. Het begint altijd met een proloog waar we de aanloop naar de moord zien en ook de moord zelf. Hier zien de kijkers vaak wat het motief is en hoe de moord plaats vindt. De speurder Columbo komt hier meestal nog niet in beeld. De kijker weet dus direct wie de moordenaar is en hoeft dus niet mee te puzzelen. Het middenstuk is waar we Columbo in actie zien. Hier begint Columbo zijn onderzoek en meestal ontstaat een kat en muis spel tussen hem en de moordenaar. Het gaat dus echt om de manier waarop Columbo de moordenaar zal ontmaskeren en niet Who-Done-It (who dun it). In het laatste deel komt de conclusie en hier zien we Columbo de moordenaar (en vaak diverse getuigen die er bij staan) vertellen hoe zij/hij de moord heeft gepleegd.

De serie wordt echt gedragen door de rol van de charismatische Peter Falk. Het blijft leuk om te zien hoe de moordenaars Columbo onderschatten omdat hij zo verward, slordig en onsnugger overkomt.

De volledige naam van de detective is ‘Frank Columbo’ en hij draagt altijd oude kleding (oude regenjas, oude schoenen). Ook heeft hij altijd een sigaar in zijn mond. Mensen die de serie vaker hebben gekeken herkennen vast zijn zinnetje bij het vertrek uit een ruimte: O, just one more thing. En dan liet hij daarna een bommetje vallen waardoor de moordenaar weet dat hij toch echt in de buurt komt van de waarheid. Ook beroemd is zijn hond, een Basset Hound (zie afbeelding hiernaast).

Er zijn in totaal 11 seizoen gemaakt van deze serie.

Een vergelijkbare serie is onder andere Murder she wrote.

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Columbo

Mis geen enkel moment van de populaire tv-serie Columbo. Soms kun je volledige afleveringen bekijken of leuke fragmenten. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Columbo op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Columbo? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Columbo

Columbo DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Columbo?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan Columbo

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie Columbo (uitgebracht op: 15 Sep 1971).

Columbo

Columbo YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Columbo bekijken? Bekijk op YouTube diverse Columbo filmpjes.

Populaire programma‘s categorie Amerikaanse series jaren 70

Misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *