All in the family

Uitgebracht op 12 Jan 1971 met acteurs: Carroll O'Connor, Jean Stapleton, Rob Reiner (imdb cijfer: 8.4)

All in the Family is / was een Amerikaanse komedie (sitcom) die oorspronkelijk werd uitgezonden door het “CBS television network” van 1971 tm 1979. In Nederland werd All in the Family uitgezonden door de VPRO en de eerste afleveringen konden wij zien vanaf 1972. In het kort ging de serie over het leven van een werkende man (arbeiders klasse) met veel vooroordelen en zijn familie. Het bijzondere aan deze serie was dat ze moeilijke onderwerpen behandelden die zeker voor die tijd eigenlijk ongeschikt werden gevonden voor de televisie. Denk aan onderwerpen zoals racisme, homoseksualiteit, recht voor vrouwen, geloof, abortus, oorlog in Vietnam, etc. Ondanks deze lastige onderwerpen werd de serie zeer goed bekeken en had zodoende veel invloed op de publieke opinie.

All in the family

 

Archie BunkerHet karakter Archie Bunker is ooit uitgeroepen als het meest beroemde personage van alle tijden. En dit was ook wel een uitzonderlijk figuur. Vader Archie zat vol met vooroordelen (met opzet van de schrijvers) en hij had geen probleem met mensen van een andere afkomst… ja zolang ze maar niet te dicht bij hem kwamen wonen! En dat probleem was actueel want Archie had donkere buren: de Jeffersons. Dat leverde mooie en absurde situaties op. Ook had Archie over vrouwen nog ouderwetse gedachten. Hij vond dat vrouwen in de huishouding en in de keuken het best tot hun recht kwamen. Zijn lieve maar niet erg slimme vrouw Edith heeft geen problemen om de gewenste ouderwetse rol te vervullen. Zij is echter wel altijd diegene die haar man, wanneer nodig, weer kan bijsturen.

Vervolg series

Na All in the Family volgde in 1979 een spinoff / doorstart / vervolg met de naam Archie Bunker’s Place. Deze serie ging verder waar In-the-Family was gestopt. Deze show speelde zich niet af in het huis van Archie maar in de bar (gekocht in seizoen 8). De hoofdpersonen van All in the Family waren ook in deze serie te zien, maar niet in alle afleveringen. De komische serie Archie bunkers place heeft het ook nog eens 4 jaar volgehouden.

Een andere spinoff was de tv serie met de naam Gloria (de dochter van Archie). Deze televisieserie heeft maar kort gelopen (1982-1983). In dit vervolg is Gloria niet meer met Mike samen (gescheiden) en woont ze nu alleen met haar zoon Joey. In deze serie zien we alleen Gloria (Sally Struthers) uit All in the Family en geen van de overige cast is in deze serie te zien. Al na 21 afleveringen werd besloten te stoppen met deze serie.

En ook de buren kregen hun eigen serie met de naam The Jeffersons in 1975. Deze spinoff was wel succesvol en liep uiteindelijk langer dan All in the Family (11 seizoenen). In deze serie zijn de Jeffersons verhuisd naar een duur appartement dankzij een succesvolle business. We zien in deze serie dus verder geen personages uit All in the Family.

Niet echt een spinoff maar wel gerelateerd is de serie 704 Hauser. Het verband tussen deze televisieserie en All in the Famly is dat een zwart gezin in het oude huis van de Bunkers woont (hetzelfde adres: 704 Hauser Street). Ook werden dezelfde sets / decors van All in the Family van de zolder gehaald. Een leuk idee maar uiteindelijk werden er in 1994 maar zes afleveringen uitgezonden.

 

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van All in the family

Mis geen enkel moment van de populaire tv-serie All in the family. Soms kun je volledige afleveringen bekijken of leuke fragmenten. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

All in the family op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over All in the family? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: All in the family

All in the family DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van All in the family?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan All in the family

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie All in the family (uitgebracht op: 12 Jan 1971).

All in the family

All in the family YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van All in the family bekijken? Bekijk op YouTube diverse All in the family filmpjes.

Series direct gerelateerd

Populaire programma‘s categorie Amerikaanse series jaren 70

Misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *