Vrouwenvleugel

headerafbeelding Vrouwenvleugel Uitgebracht op 02 Jan 1993 met acteurs: Bea Meulman, Rick Nicolet, Erik de Vries
Vrouwenvleugel op IMDB, IMDB cijfer: 6.7

Vrouwenvleugel

Vrouwenvleugel was een dramaserie op de Nederlandse commerciële televisiezender RTL 4 over een vrouwenafdeling in de gevangenis. De serie was afkomstig uit het productiehuis Joop van den Ende TV Producties (dat ook de soap GTST voor RTL 4 produceerde). De eerste uitzending van Vrouwenvleugel was op 2 januari 1993. De serie was gebaseerd op de Australische soap Prisoner: Cell Block H (1979-1986) en was bedacht door Reg Watson, die ook Sons and Daughters en Neighbours had bedacht. De eerste reeks telde 22 afleveringen. Ook het tweede en derde seizoen telden 22 afleveringen. De serie draaide drie jaar en telde in totaal 66 afleveringen. In 1994 werd de serie bekroond met de Gouden Televizier-Ring voor het beste programma van het jaar. Vrouwenvleugel was ook de eerste Nederlandse serie waarin een lesbisch personage zat.

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van RTL 4 organiseerde Peter van der Vorst voor het programma Typisch RTL een reünie met een aantal actrices. Actrices Liz Snoijink, Jetty Mathurin, Maja van den Broecke, Funda Müjde, Barbara Gozens en Dela Maria Vaags reisden samen af naar de gevangenis aan de Havenstraat in Amsterdam, waar de buitenopnames van Vrouwenvleugel werden opgenomen.

Themesong Vrouwenvleugel

Klik hieronder op de afbeelding om de themesong / intromuziek / leader / themalied van deze TV serie te bekijken.

Vrouwenvleugel op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Vrouwenvleugel? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Vrouwenvleugel

Vrouwenvleugel DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Vrouwenvleugel?

koop DVD/Blu ray

Afbeeldingen gerelateerd aan Vrouwenvleugel

Hieronder foto's die iets te maken hebben met de serie Vrouwenvleugel (uitgebracht op: 02 Jan 1993).

Poster Vrouwenvleugel

Vrouwenvleugel YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Vrouwenvleugel bekijken? Bekijk op YouTube diverse Vrouwenvleugel filmpjes.

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Vrouwenvleugel

Bekijk hieronder trailers, fragmenten, interviews en soms volledige afleveringen van de serie Vrouwenvleugel. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar onderaan de kleine afbeeldingen van de video's om naar rechts te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.