Flodder

Uitgebracht op 07 Oct 1993 met acteurs: Nelly Frijda, Coen van Vrijberghe de Coningh, Stefan de Walle (imdb cijfer: 6.8)

Flodder DVD hoesFlodder is een oude Nederlandse televisieserie die grotendeels werd opgenomen in de villawijk Kollenberg in Sittard. Flodder kun je wel een echte Hollandse klassieker noemen. Deze oude televisieserie was vanaf 7 oktober 1993 te zien bij Veronica en liep tot ongeveer 5 september 1998 (Yorin, RTL5 en RTL7). Flodder was een idee van Dick Maas en de serie kwam na de succesvolle films “Flodder” (1986) en de opvolger “Flodder in Amerika” (1992). Later volgde ook nog de film Flodder 3 (ook bekend als Flodder: The final Story), die kwam uit in 1995 (opnieuw van Dick Maas). De scenario’s van Floder werden geschreven door Dick Maas en o.a. Wijo Koek.

Verhaal van Flodder

In de serie volgen we de asociale familie Flodder die verhuizen naar de nette wijk Zonnedael (ze krijgen daar van de gemeente een villa toegewezen). In de villa is Ma Flodder bezig met het maken van jenever, Johnnie doet diverse niet legale handeltjes, broer Kees valt onder andere vrouwen lastig, dochter Kees gebruikt haar sexy looks om mannen te verleiden en Opa Flodder probeert steeds te ontsnappen in zijn rolstoel.

Cast

De acteurs van de serie komen slechts voor een deel overeen met de film. Tatjana Simic zat zowel in de serie als ook in de 3 films en dat is maar goed ook, want welke man keek niet naar Flodder puur vanwege Tatjana! Verder zagen we Nelly Frijda (Ma Flodder), Coen van Vrijberghe de Coningh (Johnnie Flodder) [overleden op 15 november 1997 tijdens een Flodder-sketch bij besloten feest als Johnnie Flodder], Tatjana Šimić en Herman Passchier (Opa Flodder).

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Flodder

Laat je meeslepen door de spannende verhaallijnen en boeiende personages in Flodder. Bekijk nu enkele videobeelden! Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Flodder op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Flodder? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Flodder

Flodder DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Flodder?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan Flodder

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie Flodder (uitgebracht op: 07 Oct 1993).

Flodder

Flodder YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Flodder bekijken? Bekijk op YouTube diverse Flodder filmpjes.

Populaire programma‘s categorie Nederlandse TV Series

Misschien ook interessant