O, Moeder wat is het Heet

Uitgebracht op 03 Jan 1974 met acteurs: Windsor Davies, Melvyn Hayes, Donald Hewlett (imdb cijfer: 7.2)

O moeder wat is het heetDe Britse comedyserie “Oh moeder, wat is het heet” werd tussen januari 1974 en september 1981 uitgezonden door de BBC onder de naam “It Ain’t Half Hot Mum”. De Tros zond de serie uit in Nederland vanaf juni 1976 maar dan onder de Nederlandse titel. Ook NostalgieNet zond de serie O, moeder wat is het heet uit in Nederland vanaf 2013. Er zijn in totaal 56 afleveringen gemaakt en er waren in totaal 8 seizoenen. De serie is geschreven door de Britse scriptschrijvers David Croft (7 september 1922 – 27 september 2011) en Jimmy Perry (20 September 1923 – 23 October 2016). David Croft en Jimmy Perry waren een succesvol schrijversduo want naast “It Ain’t Half Hot Mum” schreven ze ook Dad’s Army, Hi-De-Hi en You Rang M’Lord.

Het verhaal van “O moeder, wat is het heet” speelt zich af tijdens de 2e Wereldoorlog (net zoals Dads Army). We volgen een theatergroep die opereert onder het Britse koloniale leger in Brits India en ze proberen de Britse troepen te vermaken voordat ze naar het front gaan. De baas van het theatergroepje is sergeant-majoor “Shut up” Williams (gespeeld door Windsor Davies). Sergeant-majoor Williams vindt dat de theatergroep bestaat uit een stel mietjes en eigenlijk wil hij echte soldaten van ze maken. Dit doet hij door de groep in de jungle tegen de Japanners te laten vechten. Maar de theater beesten willen liever dansen, zingen en zich als vrouw verkleden in plaats van te vechten. Een serie vol met Britse humor en voor veel mensen een prima opvolger van Dad’s Army.

De titel van deze oude tv serie “It Ain’t Half Hot Mum” kreeg in Nederland de vertaling “Oh moeder, wat is het heet”. Dit is een vrije vertaling omdat de letterlijke vertaling in het Nederlands nergens op slaat (het is niet half heet moeder).

IT AIN'T HALF HOT MUM
IT AIN’T HALF HOT MUM

Racistisch?

De televisie serie was zeer populair en had op piekmomenten ongeveer 15 miljoen kijkers. Er werd nagedacht door de BBC om herhalingen van It Ain’t Half Hot Mum te vertonen op tv. Er werd echter na een review besloten om de serie niet opnieuw uit te zenden. De bazen van de BBC vonden de humor niet meer passen in de hedendaagse tijd. Er werden namelijk in de serie diverse grappen gemaakt over culturele verschillen tussen Indiase mensen, mensen uit Burma en Japanners. En die werden toch wel een beetje racistisch bevonden.

 

 

 

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van O, Moeder wat is het Heet

Bekijk van de serie O, Moeder wat is het Heet diverse fragmenten, interviews over de serie, trailers, etc. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

O, Moeder wat is het Heet op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over O, Moeder wat is het Heet? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: O, Moeder wat is het Heet

O, Moeder wat is het Heet DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van O, Moeder wat is het Heet?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan O, Moeder wat is het Heet

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie O, Moeder wat is het Heet (uitgebracht op: 03 Jan 1974).

O, Moeder wat is het Heet

O, Moeder wat is het Heet YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van O, Moeder wat is het Heet bekijken? Bekijk op YouTube diverse O, Moeder wat is het Heet filmpjes.

Populaire programma‘s categorie

Misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *