Dad’s Army

De tv serie Dad’s Army werd in Nederland door de VARA uitgezonden onder de naam Daar komen de schutters. Het is een typische Engelse komedie met de bekende Engelse humor. De tv show was op de Engelse BBC te zien tussen 1968 tot 1977. Er waren 83 afleveringen in totaal en 9 seizoenen. Dad-s Army was een succes en werd ook buiten Engeland in diverse andere landen uitgezonden.

In de serie zien we een peloton van de British Home Guard dat tijdens de 2e wereldoorlog actief was in het fictieve dorpje Walmington-On-Sea. Het is zeker geen actie serie met veel gevechten met Duitsers, tanks, schepen, vliegtuigen, etc. Eigenlijk heeft deze Home Guard vaak niet zo gek veel te maken met oorlogs-taferelen. Maar er valt wel veel te lachen.

Een minder leuk feitje is, mede ook vanwege de hoge leeftijd van de meeste acteurs, dat er vandaag de dag niet veel acteurs in deze serie meer in leven zijn.

Toevoeging: in 2015 is een film van deze serie uitgebracht ook met de titel “Dad’s Army” van Oliver Parker met o.a. Catherine Zeta-Jones, Toby Jones, Bill Nighy, Michael Gambon, Ian Lavender, etc.

Themesong Dad’s Army

Klik hieronder op de afbeelding om de themesong van de TV serie Dad’s Army te bekijken.

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Dad’s Army

Bekijk van de serie Dad’s Army diverse fragmenten, interviews over de serie, trailers, etc. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar onderaan de kleine afbeeldingen van de video's om naar rechts te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Dad’s Army op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Dad’s Army? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Dad’s Army

Dad’s Army DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Dad’s Army?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Dad’s Army YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Dad’s Army bekijken? Bekijk op YouTube diverse Dad’s Army filmpjes.

Misschien ook interessant

1 gedachte over “Dad’s Army

Reacties zijn gesloten.