Ivanhoe

Uitgebracht op 12 Jan 1997 met acteurs: Ciarán Hinds, Victoria Smurfit, Susan Lynch (imdb cijfer: 7.3)

Deze Brits-Amerikaanse televisieserie gaat over de dappere ridder Ivanhoe. Roger Moore speelt Ivanhoe en deze acteur werd later nog bekender als James Bond 007. De tv serie is geïnspireerd door de roman met dezelfde titel: Ivanhoe (1819), geschreven door Sir Walter Scott (1771-1832).

Er zijn in totaal 39 zwart-wit afleveringen die ieder ongeveer 30 minuten duren. Deze afleveringen zijn tussen begin 1957 en zomer 1958 opgenomen. De KRO zond de tvserie uit in Nederland tussen 21 oktober 1961 tot 25 juli 1964. Echter later werd de serie wel herhaald ook op andere zenders. Zelf zag ik de serie bijvoorbeeld op de Belgische televisie op zaterdag of zondag middag (vermoedelijk rond 1978). Zover bekend werd Ivanho voor het laatst in 1990 in Nederland op de tv uitgezonden.

Leuke feitjes:
Ivanhoe / Roger Moore deed vele stunts zelf, hij raakte daarbij zo nu en dan wel gewond. Zo kreeg hij een snee in zijn hand van een slagzwaard, 3 gebroken ribben door een lans en werd hij een keer getrapt door een paard.
Roger Moore zagen we later weer terug in de leuke serie The Saint.

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Ivanhoe

Wil je meer weten over de acteurs en actrices in Ivanhoe? Tussen de video's ook voor interviews. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Ivanhoe op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Ivanhoe? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Ivanhoe

Ivanhoe DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Ivanhoe?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan Ivanhoe

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie Ivanhoe (uitgebracht op: 12 Jan 1997).

Ivanhoe

Ivanhoe YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Ivanhoe bekijken? Bekijk op YouTube diverse Ivanhoe filmpjes.

Populaire programma‘s categorie

Misschien ook interessant

1 gedachte over “Ivanhoe

Reacties zijn gesloten.