Costa

Costa serieDe Nederlandse serie Costa speelt zich af in warme zomerse en populaire Spaanse badplaats Salou. We volgen de avonturen van de proppers Frida, Tommy, Rens en Björn. De taak van proppers is het binnen lokken van zoveel mogelijk vakantiegangers in de disco waar ze voor werken, discotheek Costa. Naast het “proppen” laten ze dagelijks ook hun danskunsten zien. Natuurlijk worden in de serie mensen verliefd, krijgen ze ruzie, kunnen ze goed dansen, zijn er wrijvingen, etc.

De televisie serie is een vervolg op de gelijknamige film Costa! die uitkwam in 2001. Seizoen 1 van de tv serie Costa! werd uitgezonden door BNN op Nederland 2 tussen 1 oktober 2001 en 3 december 2001 (10 weken). Seizoen 2 heeft 12 afleveringen en werd uitgezonden tussen 14 oktober 2002 en 30 december 2002. Costa seizoen 3 was te zien tussen 05 januari 2004 en 15 maart 2004. Het laatste seizoen, season 4 werd uitgezonden tussen 21 maart 2005 en 18 juli 2005.

De hoofdrolspelers

Er kwamen veel jonge en goed uitziende acteurs voor in de serie. De meest bekende zijn bijvoorbeeld Froukje de Both (Michelle “Agnetha”), Katja Schuurman (Frida), Sylvie Meis (Ice), Georgina Verbaan (Janet de Wit), Kim-Lian van der Meij (Greetje), Michiel Huisman (Bart, nu o.a. bekend van Game of Thrones), Bas Muijs (Paul “Paulo/Paolo” Jansen), Daan Schuurmans (Rens van Lokeren), Geert Hoes (Wolf), Kürt Rogiers (Tommy Desmet [Belg]), etc.

Johan Nijenhuis (ook bekend van Goede Tijden Slechte Tijden, WestenwindHet Zonnetje in huis, etc.) had met de verhaallijnen over jongeren een goed concept te pakken en zodoende volgde na de film Costa! (2001) de bovengenoemde tv serie. Kort daarna werd de film Pista! (2003) uitgebracht waarin we Tommy, Agnetha, Björn en Ice volgden bij hun reis en verblijf in Oostenrijk. Ook hier jongeren met vakantie maar dan in de sneeuw in plaats van op het strand. Een paar jaar later volgde een DVD met de finale van de tv serie seizoen vier onder de naam Costa! 1001 nacht (2005). Bijna 10 jaar later werd het concept nogmaals toegepast in de film Verliefd op Ibiza (2013).

Costa Sylvie

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Costa

Mis geen enkel moment van de populaire tv-serie Costa. Soms kun je volledige afleveringen bekijken of leuke fragmenten. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Costa op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Costa? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Costa

Costa DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Costa?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Costa YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Costa bekijken? Bekijk op YouTube diverse Costa filmpjes.

Populaire programma‘s categorie Nederlandse TV Series

Misschien ook interessant