Ter land ter zee en in de lucht

Het amusementsprogramma Te land, ter zee en in de lucht was een zeer succesvol en langlopend programma van de TROS (omroep, inmiddels is dit AVRO-TROS). Al in 1971 was de eerste uitzending. De bedenker René Stokvis had het idee om mensen te laten vliegen in een zelfgebouwd vliegtuig. Onder de naam “Vlieg er eens Uit” keken Nederlanders hoe mensen in de meest vreemde creaties van een hoge toren naar beneden sprongen. Later bedacht René Stokvis andere onderdelen zoals “Met Glans van de Schans”, “Op Glad IJs”, “Loop Er Eens In”, “de Badkuiprace”, “Achteruitrijden”, “Fiets ‘m d’r in”, etc. In Ter land ter zee en in de lucht zagen we altijd mensen die met zelfgemaakte voertuigen (zoals vliegtuigen, auto’s, boten, fietsen, karren, etc.) aan een wedstrijd mee deden.

Het commentaar van André van Duin was zeer grappig en de meeste mensen herinneren hem als de commentator. Echter André van Duin had deze rol slechts van 1978 tot en met 1979. Vele bekende Nederlanders hebben Te land, ter zee en in de lucht voorzien van commentaar zoals Willem van Kooten (1971-1976 en in 1980), Ron Brandsteder (1981-1982), Jack van Gelder (1984-1996), Bert Kuizenga (1998-2006), Ron Boszhard (2007-2010) en anderen. Ook waren er diverse bekende Nederlanders die het startschot gaven waaronder John Blankenstein, Grad Damen, Gerrie Knetemann, Sjaak Swart, Johan Vlemmix, etc.

Ter land ter zee en in de lucht 2019

ter land ter zee en in de lucht 2019Het programma was tot en met 2016 nog te zien op TV (enkele afleveringen staan nog op NPO gemist). Echter de laatste opnames waren al in n 2010 en 2011 en daarna is het gestopt. Op dit moment is een vergelijkbaar programma “Bommetje”. Veel mensen willen dat ter land ter zee en in de lucht ook in 2019 wordt opgenomen en uitgezonden. Johan Vlemmix ligt is een petitie gestart om het programma weer op tv te krijgen. Johan Vlemmix (zanger en entertainer) heeft zelf 100 keer meegedaan aan het programma en werd een periode zelfs gastpresentator en jurylid. Door het hele land worden ook in 2019 spellen georganiseerd die een afgeleide zijn van Te land ter zee en in de lucht, maar dit zijn lokale initiatieven en worden niet uitgezonden door de NPO.

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Ter land ter zee en in de lucht

Mis geen enkel moment van de populaire tv-serie Ter land ter zee en in de lucht. Soms kun je volledige afleveringen bekijken of leuke fragmenten. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Ter land ter zee en in de lucht op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Ter land ter zee en in de lucht? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Ter land ter zee en in de lucht

Ter land ter zee en in de lucht DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Ter land ter zee en in de lucht?

Te Land, Ter Zee en In De Lucht
Te Land, Ter Zee en In De Lucht (Films en series)
Te Land, Ter Zee en in de Lucht is het langstlopende amusementsprogramma van de Nederlandse televisie. Uitleg over dit programma is eigenlijk overbodig. Deelnemers moeten in zelfgebouwde voertuigen zo...
3133Films & Series
53445Dvd
53489Komedie


€ 46,45
Toon product
koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Ter land ter zee en in de lucht YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Ter land ter zee en in de lucht bekijken? Bekijk op YouTube diverse Ter land ter zee en in de lucht filmpjes.

Populaire programma‘s categorie TV Programma

Misschien ook interessant