Zoeken

Pieletje Peenhaar

De serie Pieletje Peenhaar was een 13-delige gezongen animatieserie uitgezonden door de KRO / Z@ppelin (als onderdeel van KRO kindertijd). De animaties waren te zien tussen 1999 en 2002 (zover bekend is de serie al gemaakt in 1997). De verhalen gingen over de familie Peenhaar met het schaap tante Toos, pa de zebra, de Afghaanse windhond Karel en Pieletje (onbekend welk dier dit was).

Betrokken personen:

  • Presentatie Kazia Stijvers
  • Productie J.L. van Kollenburg
  • Eindredactie Jan Willem Bult
  • Illustraties door Marijke Klompmaker

 

Marijke Klompmaker is in 1992 afgestudeerd als illustrator aan de kunstacademie in Groningen. Ze heeft illustraties gemaakt voor diverse kinderboeken en voor de televisie heeft ze de tekeningen gemaakt voor Pieletje Peenhaar en voor de 20-delige animatie-serie Lala Liedje.

Later is een video gemaakt (met 6 avonturen van de bijzondere familie Peenhaar) met de titel: Pieletje Peenhaar wordt wereldkampioen. Op deze video 6 video’s met de verhalen: Pieletje wordt wereldkampioen, Pieletje doet het huishouden, Pieletje is zichzelf kwijt, Pieletje wil verdwalen, Pieletje aan zee, Pieletje krijgt een trui. Ook hier zijn de illustraties gemaakt door Marijke Klompmaker, de regie / tekst / muziek en stemmen door Christiaan Coenraads.

 

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Pieletje Peenhaar

Bekijk hieronder trailers, fragmenten, interviews en soms volledige afleveringen van de serie Pieletje Peenhaar. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.


 

Gebruik de scrollbar onderaan de kleine afbeeldingen van de video's om naar rechts te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Pieletje Peenhaar op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Pieletje Peenhaar? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Pieletje Peenhaar

Pieletje Peenhaar DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Pieletje Peenhaar?

Afbeeldingen gerelateerd aan Pieletje Peenhaar

Hieronder foto's die iets te maken hebben met Pieletje Peenhaar. Helaas is het mogelijk dat dit geen foto's zijn van de serie zelf.

Pieletje Peenhaar

Pieletje Peenhaar YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Pieletje Peenhaar bekijken? Bekijk op YouTube diverse Pieletje Peenhaar filmpjes.

Gerelateerd

Wat vind jij van Pieletje Peenhaar? Laat je reactie achter!

Reacties