Zoeken

Black Beauty

Uitgebracht op 31 Jan 1978 met acteurs: David Neil Cook, Edward Albert, Peter Breck

Black Beauty is een Britse avonturen tv-serie over het zwarte paard genoemd “Black Beauty”. Het verhaal speelt zich af in Engeland rond 1900. Vicky en Kevin vinden in zwart paard in het bos dat er ernstig aan toe is. Ze brengen haar snel naar hun vader die veearts is. Samen met hun vader lukt het uiteindelijk om het paard weer helemaal beter te maken. Ze noemen het paard daarna dus ook “Black Beauty”.

Dan wil de oorspronkelijke eigenaar van het paard haar weer terug en de familie heeft geen geld om het paard van de eigenaar over te komen. Uiteindelijk komen ze tot een deal waarbij ze in ruil voor medische hulp het paard mogen houden. Dit tot grote vreugde van Kevin en Vicky. Daarna beleven ze vele avonturen met bedriegers, rovers en andere zieke dieren.

In Nederland is de eerste serie uitgezonden door de NCRV in 1974 – 1975 en herhaald van 1977 – 1979, in 1989 en van 1993 tot 1994. De tweede, vernieuwde serie met 26 nieuwe aflevering is uitgezonden door de EO in 1992-1993.

Acteurs uit de eerste serie:

Judi Bowker als Victoria “Vicky” Gordon
Roderick Shaw als Kevin Gordon
William Lucas als Dr. James Gordon
Charlotte Mitchell als Amy Winthrop
Tony Maiden als Albert
Stacy Dorning als Jenny Gordon

Acteurs uit de tweede serie:

Amber McWilliams als Victoria ‘Vicky’ Denning
Gedeon Burkhard als Manfred
Stacy Dorning als Dr. Jenny Denning
William Lucas als Dr. James Gordon

Themesong Black Beauty

Klik hieronder op de afbeelding om de themesong / intromuziek / leader / themalied van deze TV serie te bekijken.

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Black Beauty

Bekijk hieronder trailers, fragmenten, interviews en soms volledige afleveringen van de serie Black Beauty. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar onderaan de kleine afbeeldingen van de video's om naar rechts te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Black Beauty op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Black Beauty? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Black Beauty

Black Beauty DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Black Beauty?

koop DVD/Blu ray

Afbeeldingen gerelateerd aan Black Beauty

Hieronder foto's die iets te maken hebben met de serie Black Beauty (uitgebracht op: 31 Jan 1978).

Black Beauty

Black Beauty YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Black Beauty bekijken? Bekijk op YouTube diverse Black Beauty filmpjes.

Gerelateerd

Wat vind jij van Black Beauty? Laat je reactie achter!

Reacties