Beverly Hills 90210

Uitgebracht op 04 Oct 1990 met acteurs: Jason Priestley, Shannen Doherty, Luke Perry (imdb cijfer: 6.5)

beverly-hills-90210-affiche_176455_4645910 jaar lang kon de jeugd genieten van de populaire tv serie “Beverly Hills 90210”. De serie werd van 1990 tot 2000 door de televisiezender Fox Network uitgezonden. Het verhaal was heel eenvoudig, we volgen de belevenissen van diverse tieners die opgroeien in de chique wijk Beverly Hills. Ze zitten samen op school, namelijk de West Beverly Hills High School. Over het algemeen ging het over vriendschappen, verliefd worden, problemen waar tieners mee te maken krijgen, prestaties, opvoeding, etc. De code 90210 in de naam van de serie verwijst naar de postcode van Beverly Hills.

Vreemd genoeg was het 1e seizoen helemaal geen succes. Maar Fox besloot desondanks om wel gewoon een 2e seizoen te maken en die werd wel goed bekeken en gelijk was de serie een succes ook internationaal. RTL 4 was de eerste de die serie in Nederland uitzond en toen ging de serie eventjes naar RTL5, toen naar Veronica en tenslotte zond Yorin de serie uit.

Als je de hele serie hebt gekeken dan heb je naar 296 afleveringen zitten kijken! In 2000 was het klaar met deze serie (er was nog wel een spinoff) en dat was geen probleem omdat de meeste kijkers in het jaar 2000 ook geen tieners meer waren. Het succes van de serie had voor een groot deel ook te maken met het goede uiterlijk van de hoofdpersonages zoals Jason Priestley in de rol van Brandon Walsh, Shannen Doherty die de zus Brenda Walsh speelde, de blondine Jennie Garth in de rol van Kelly Taylor, de mannelijke blondine Ian Ziering als Steve Sanders, de iets minder knappe blondine Tori Spelling in de rol van Donna Martin, Gabrielle Carteris in de rol van Andrea Zuckerman en natuurlijk de man die zowel bij de meiden als bij de jongens goed viel…. Luke Perry in de rol van de rebel tiener Dylan McKay.

Leuke feitjes

  • Blijkbaar kregen in Zweden tijdens de serie (1992 en 1994) veel jonge baby’s de naam Dylan of de naam Brandon. Voor 1992 waren deze namen geheel onbekend in Zweden!
  • Een zeer bekende spin-off van Beverly Hills 90210 was de tv serie Melrose Place waarin we iets oudere personages volgden. Jake (door acteur Grant Show) speelde even als Melrose Place personage in 90210. En Tori Spelling, Jennie Garth en Ian Ziering zagen we kort in Melrose Place als 90210 personages.
  • Ondanks hun jonge leeftijd, mooie uiterlijk en waanzinnige verdiensten was er veel drama bij de ontwikkeling van deze tiener hit show. Er was veel ruzie onderling. Een grote verassing voor de fans was het vertrek van Shannen Doherty na seizoen 3. Veel mensen dachten dat Jennie Garth achter dit vertrek zat maar dat bleek later Tori Spelling te zijn die dit pas in 2015 heeft toegegeven. Deze macht had Tori omdat haar vader, Aaron Spelling, de producent was van de tvserie.
  • Gabrielle Carteris speelde de 16 jarige en ambitieuze schoolkrant schrijfster Andrea Zuckerman. Maar Carteris was geen 16 maar was in werkelijkheid 29 haar oud. En daar bovenop werd ze zwanger tijdens het 5e seizoen van 90210 waardoor de schrijvers ook het personage zwanger moesten schrijven. Na seizoen 5 werd ze uit de serie geschreven.

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Beverly Hills 90210

Bekijk hieronder trailers, fragmenten, interviews en soms volledige afleveringen van de serie Beverly Hills 90210. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar onderaan de kleine afbeeldingen van de video's om naar rechts te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Beverly Hills 90210 op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Beverly Hills 90210? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Beverly Hills 90210

Beverly Hills 90210 DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Beverly Hills 90210?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan Beverly Hills 90210

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie Beverly Hills 90210 (uitgebracht op: 04 Oct 1990).

Beverly Hills 90210

Beverly Hills 90210 YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Beverly Hills 90210 bekijken? Bekijk op YouTube diverse Beverly Hills 90210 filmpjes.

Misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *