the Prisoner

Uitgebracht op 01 Jun 1968 met acteurs: Patrick McGoohan, Angelo Muscat, Peter Swanwick (imdb cijfer: 8.5)

De Britse televisieserie The Prisoner werd in 1967 uitgezonden (tussen april en oktober). Er zijn slechts 17 afleveringen gemaakt. De serie werd geroemd en was ook een groot succes en nog steeds zijn er vele fanclubs van deze tvserie te vinden.

We volgen bij deze serie een geheim agent (acteur Patrick McGoohan) die ontvoerd wordt nadat hij ontslag heeft genomen. Vervolgens wordt hij gevangen gehouden in een idyllisch dorp. Het lukt hem niet om te ontsnappen en stuit ondertussen op een duister complot. De serie behandelt lastige thema’s (althans voor die tijd) waaronder het recht op privacy, druggebruik en de Koude Oorlog. Officieel is het een spionage serie, maar er waren ook afleveringen die gezien kunnen worden als sciencefiction (spyfiction), thriller of komedie.

Leuke feitjes

Het gebouw in de plaats Portmeirion dat zogenaamd het huis van Number Six is dat wordt als een kado / merchandise verkocht in geschenkwinkels in Portmeirion.

Om de unieke beweging te realiseren voor “the Rovers” werden deze gevuld met een mix van lucht, helium en water.

The Prisoner werd gefilmd in een dorpje genaamd Portmeirion in het noorden van Wales gedurende 1 jaar. Patrick McGoohan was geïnspireerd om de serie daar te filmen nadat hij daar een paar afleveringen had opgenomen voor de serie Danger Man (1960).

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van the Prisoner

De op Youtube gevonden video beelden van de tv-serie the Prisoner kun je hieronder bekijken. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar onderaan de kleine afbeeldingen van de video's om naar rechts te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

the Prisoner op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over the Prisoner? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: the Prisoner

the Prisoner DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van the Prisoner?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan the Prisoner

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie the Prisoner (uitgebracht op: 01 Jun 1968).

the Prisoner

the Prisoner YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van the Prisoner bekijken? Bekijk op YouTube diverse the Prisoner filmpjes.

Misschien ook interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *