Dempsey and Makepeace

Uitgebracht op 11 Jan 1985 met acteurs: Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith (imdb cijfer: 7.3)

Dempsey MakepeaceDe populaire Britse politieserie Dempsey and Makepeace was te zien op de televisie tussen 1985 en 1986. Dempsey werd gespeeld door Michael Brandon. De rol van Makepeace werd gespeeld door knappe blonde Glynis Barber. Leuk feitje, Glynis is geboren in Zuid Afrika net zoals Charlize Theron (beide leuke dames). Er waren in totaal 30 afleveringen en de TROS zond ze uit op de Nederlandse tv. In totaal waren er 3 seizoenen te zien met ieder 10 afleveringen.

We volgen in deze serie het politieduo James Dempsey en Harriet Makepeace. De ruwe James Dempsey was ooit een top politieagent in New York (Amerika). Echter vanwege een schandaal besluit zijn baas hem over te plaatsen naar Engeland. In Engeland versterkt hij de afdeling SI-10 van Scotland Yard. Harriet Makepeace (Harry), dochter van een Engelse lord, moet met Dempsey gaan samen werken en hij zal voortaan haar partner zijn. Zo ontstaat dus het verhaal van de serie Dempsey and Makepeace. Omdat de karakters van de twee agenten erg uiteen lopen, verloopt de samenwerking niet soepel. Echter werken hun meningsverschillen in hun voordeel bij het bestrijden van de misdaad en boeken ze samen veel succes.

Foto Dempsey and MakepeaceHet politieduo paste zowel in het verhaal als ook visueel heel goed bij elkaar en dit is waarschijnlijk een belangrijke reden geweest achter het succes van de serie. Als kijker van de televisieserie voelde je de spanning tussen de twee karakters. En dit bleek achteraf gezien niet eens helemaal geacteerd want het stel trouwde in 1990 in het echte leven met elkaar. Later in 1992 kregen Michael Brandon en Glynis Barber een zoon samen. Op het moment dat wij dit artikel schrijven (2017) zijn ze nog steeds samen!

Dempsey and Makepeace tegenwoordig

Tegenwoordig is Glynis Barber (Makepeace) te zien in de tv serie Eastenders in de rol van Glenda Mitchell. Verder was Glynis te zien in de serie Agatha Christie’s Marple (2013), Casualty (2013), Law & Order UK (2013), The Royal (2009-2011), etc.

Michael Brandon (Dempsey) was veel te zien in de serie Episodes (2012 – 2017) en een paar keer in Loaded (2017). Ook heeft deze stoere acteur vaak de voice-over gedaan (de verteller) bij diverse “Thomas and Friends” films en afleveringen uit de serie (bij ons bekend als Thomas de stoomlocomotief / Thomas de trein).

Hieronder foto’s van Michael Brandon en Glynis Barber in 2017.

Glynis Barber nuGlynis Barber 2017Michael Brandon 2017

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Dempsey and Makepeace

Leuke fragmenten, soms bloopers, afleveringen, trailers, gesprekken en dergelijke kun je bekijken (met betrekking tot Dempsey and Makepeace). Veel plezier! Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Dempsey and Makepeace op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Dempsey and Makepeace? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Dempsey and Makepeace

Dempsey and Makepeace DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Dempsey and Makepeace?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan Dempsey and Makepeace

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie Dempsey and Makepeace (uitgebracht op: 11 Jan 1985).

Dempsey and Makepeace

Dempsey and Makepeace YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Dempsey and Makepeace bekijken? Bekijk op YouTube diverse Dempsey and Makepeace filmpjes.

Populaire programma‘s categorie

Misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *