Zoeken

Bonanza

Uitgebracht op 12 Sep 1959 met acteurs: Lorne Greene, Michael Landon, Dan Blocker, Pernell Roberts

Bonanza was een goed bekeken Amerikaanse westernserie die tussen 1960 en 1976 te zien was op televisie. Er zijn in totaal 14 seizoenen gemaakt met in totaal 430 afleveringen. In België en Nederland werd deze oude cowboy serie uitgezonden door de BRT en KRO.

De serie speelt zich af Amerika rond 1860 en we volgen de familie Cartwright. De familie bestaat uit een vader en 3 zoons. Wel had iedere zoon een andere moeder omdat pa Cartwright de gewoonte had zijn vrouwen snel te verliezen. De mannen runden samen de Ponderosa ranch als echte cowboys.

Op de foto te zien: (van links naar rechts) Pernell Roberts als Adam Cartwright, Michael Landon als Joseph ‘Little Joe’ Cartwright, Lorne Greene als Ben Cartwright, Dan Blocker als Eric ‘Hoss’ Cartwright.

Gekke feitjes Bonanza

Tijdens het 1e seizoen kon je in de opening van de aflevering (opening credits) de familie Cartwright zien op hun paarden rijdend op een zandweg. Echter in die zandweg kon je ook duidelijk bandensporen zien in het zand van de auto met daarop de camera.

Het verhaal van Bonanza begint in het jaar 1859 in Nevada. Maar de kleren die de karakters van de serie dragen die komen eerder uit de 20e eeuw. Er is bijvoorbeeld een riemgesp te zien die mannen op hun broek of spijkerbroek pas vele jaren later droegen. Maar als je hier verder niet op let dan was het gewoon een hele goede klassieke televisie serie.

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Bonanza

Bekijk hieronder trailers, fragmenten, interviews en soms volledige afleveringen van de serie Bonanza. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar onderaan de kleine afbeeldingen van de video's om naar rechts te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Bonanza op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Bonanza? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Bonanza

Bonanza DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Bonanza?

koop DVD/Blu ray

Afbeeldingen gerelateerd aan Bonanza

Hieronder foto's die iets te maken hebben met de serie Bonanza (uitgebracht op: 12 Sep 1959).

Bonanza

Bonanza YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Bonanza bekijken? Bekijk op YouTube diverse Bonanza filmpjes.

Gerelateerd

Wat vind jij van Bonanza? Laat je reactie achter!

Reacties