Fawlty Towers

Uitgebracht op 19 Sep 1975 met acteurs: John Cleese, Prunella Scales, Andrew Sachs (imdb cijfer: 8.8)

fawlty towersDe memorabele serie Fawlty Towers (met de Nederlandse titel Hotel op Stelten en de Belgische titel De zoete inval) werd tussen 1975 en 1979 door de KRO uitgezonden. Er zijn van deze Britse televisiecomedy slechts 12 afleveringen gemaakt verdeeld over 2 seizoenen. Het programma kreeg tijdens een verkiezing in het jaar 2000 de titel “het beste Britse televisieprogramma van de 20ste eeuw”. De opzet van de serie Fawlty Towers is heel eenvoudig. We volgen de eigenaren en personeel van het familiehotel met de naam “Fawlty Towers”. Het hotel ligt aan de Engelse zuidkust in Swanage waar de eigenaar Basil Fawlty (een rol van John Cleese) en zijn vrouw Sybil (Prunella Scales) alles op rolletjes probeert te laten lopen. Daarnaast zien we regelmatig het kamermeisje Polly Sherman (rol van Connie Booth), de breed inzetbare Spaanse Manuél (door Andrew Sachs) en de kok Terry (door Brian Hall). Een aantal klanten / gasten van het hotel hebben (onbegrijpelijk waarom) een permanent verblijf en dat zijn: de dementerende Majoor Gowen (Ballard Berkeley) en twee oude dames; Miss Tibbs (Gilly Flower) en Miss Gatsby (Renee Roberts).

De verhalen van Fawlty Towers werden geschreven door Connie Booth en John Cleese (tevens in de rol van kamermeisje en de ander de hoteleigenaar ). Het idee van deze serie is echter ontstaan dankzij een rampzalig verblijf in een hotel van de comedygroep Monty Python (bekend van o.a. Monty Python’s Flying Circus, Monty Python and the Holy Grail, Monty Python’s Life of Brian, Monty Python’s The Meaning of Life, etc.).

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Fawlty Towers

Bekijk hieronder trailers, fragmenten, interviews en soms volledige afleveringen van de serie Fawlty Towers. Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Geen videos gevonden voor deze serie.

Gebruik de scrollbar onderaan de kleine afbeeldingen van de video's om naar rechts te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

Fawlty Towers op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Fawlty Towers? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: Fawlty Towers

Fawlty Towers DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Fawlty Towers?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan Fawlty Towers

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie Fawlty Towers (uitgebracht op: 19 Sep 1975).

Fawlty Towers

Fawlty Towers YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Fawlty Towers bekijken? Bekijk op YouTube diverse Fawlty Towers filmpjes.

Series direct gerelateerd

Misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *