After Henry

Uitgebracht op 04 Jan 1988 met acteurs: Prunella Scales, Janine Wood, Jonathan Newth (imdb cijfer: 6.9)

De Britse sitcom “After Henry” (vrije vertaling “Na Henry”) was een televisieserie die werd uitgezonden van 1988 tot 1992. De show is gemaakt door Simon Brett en de actrice Prunella Scales speelde de rol van Sarah France. Sarah was een weduwe van middelbare leeftijd die bij haar dochter Clare en haar moeder Eleonora woonde. De serie volgde Sarah terwijl ze door ups en downs ging in haar relaties met bijvoorbeeld de familie, haar vrienden en  een aantal romantische relaties.

De tv show stond bekend om zijn zachte humor en de focus op het leven van gewone mensen. Het pakte kwesties als ouder worden, eenzaamheid en gezinsdynamiek met humor en gevoeligheid aan. Sarah France was een herkenbaar personage dat worstelde met de uitdagingen van middelbare leeftijd en de complexiteit van het gezinsleven.

De titel van de serie “After Henry”

De Britse sitcom “After Henry” werd zo genoemd omdat het hoofdpersonage van de show, Sarah France, het leven leidde na het overleiden van Henry. Henry was een belangrijke figuur in het leven van Sarah en zijn afwezigheid is gedurende de hele serie voelbaar voor de kijker. Hoewel Henry nooit in de show verscheen, werd er vaak naar zijn geheugen en invloed verwezen, en de personages spraken vaak over hem en de impact die hij op hun leven had. De titel van de show was een verwijzing naar het feit dat Sarah probeerde verder te gaan met haar leven na het verlies van haar man, en de serie onderzocht hoe ze met haar verdriet omging en geluk en voldoening vond in nieuwe relaties en ervaringen.

De personages van de serie

De personages in “After Henry” waren goed ontwikkeld en herkenbaar. Ze waren gebrekkig en complex, en kijkers konden zichzelf soms herkennen in hun strijd en triomfen.

Sara France

Sarah France was het hart van de show. Ze was een sterke, intelligente en onafhankelijke vrouw die ook kwetsbaar en onzeker was. Haar relatie met haar dochter Clare was een centraal thema van de show, net als haar zoektocht naar liefde en gezelschap. Sarah was een herkenbaar personage dat worstelde met de uitdagingen van middelbare leeftijd en de complexiteit van het gezinsleven.

Clara France

Clare France was de dochter van Sarah, een jonge vrouw die haar plek in de wereld probeerde te vinden. Ze was intelligent en ambitieus, maar ook kwetsbaar en onzeker. Haar relatie met haar moeder was een bron van zowel liefde als conflicten, en het zorgde voor een meeslepend subplot in de serie.

Eleonora Prescott

Eleanor Prescott was Sarah’s moeder, een wijze en sluwe oude vrouw die een tegenwicht vormde voor Sarah’s modernere gevoeligheden. Ze was een bron van wijsheid en humor, en haar relatie met haar dochter en kleindochter was een belangrijk onderdeel van de show.

Russel Bryant

Russell Bryant was een romantische relatie van Sarah, een man die zich aanvankelijk tot haar aangetrokken voelde vanwege haar gelijkenis met zijn overleden vrouw. Hun relatie was complex en vol spanning, terwijl ze allebei worstelden om trauma’s uit het verleden achter zich te laten en samen geluk te vinden.

De populariteit van deze televisie serie

De Britse sitcom “After Henry” werd alom geprezen en populair bij het publiek. De serie blijft ook een geliefd voorbeeld van Britse sitcoms uit de jaren tachtig en negentig. De show pakte belangrijke kwesties met humor en gevoeligheid aan, en de personages waren herkenbaar en goed ontwikkeld. Een van de belangrijkste kenmerken van “After Henry” was de vertegenwoordiging van oudere vrouwen. Sarah France was een complex en dynamisch personage dat stereotypen over vrouwen van middelbare leeftijd trotseerde. Ze was slim, grappig en herkenbaar, en haar verhaal resoneerde met kijkers van alle leeftijden.

Nederlandse After Henry

Ook in Nederland was behoefte om dit verhaal te vertellen. Zodoende is van After Henry een Nederlandse variant gemaakt, namelijk de serie: Zonder Ernst.

 

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van After Henry

Laat je meeslepen door de spannende verhaallijnen en boeiende personages in After Henry. Bekijk nu enkele videobeelden! Helaas zijn soms filmpjes door Youtube verwijderd en dan zie je een grijs vakje, scroll dan naar een volgend filmpje.

Gebruik de scrollbar rechts van de kleine afbeeldingen van de video's om naar onderen te scrollen en meer fragmenten / beelden te zien.

After Henry op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over After Henry? Bekijk de informatie over deze klassieke serie geboden op Wikipedia: After Henry

After Henry DVD of Blu Ray?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van After Henry?

koop DVD/Blu ray

Kijk op BOL of deze serie / of vergelijkbaar te koop is.

Films en seriesFilms en series

Afbeelding gerelateerd aan After Henry

Hieronder foto die iets te maken heeft met de serie After Henry (uitgebracht op: 04 Jan 1988).

After Henry

After Henry YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van After Henry bekijken? Bekijk op YouTube diverse After Henry filmpjes.

Series direct gerelateerd

Populaire programma‘s categorie Britse TV series

Misschien ook interessant